El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha negat que existeixi cap acord ni conversa perquè el govern espanyol faciliti l’alliberament dels presos polítics a canvi de vetar la investidura de Carles Puigdemont.

En preguntes als passadissos del Congrés sobre els missatges entre Puigdemont i Antoni Comín, Zoido ha assegurat que "no hi ha cap negociació" amb cap partit independentista. Les preguntes feien referència a un dels missatges del president en funcions que abordava aquesta qüestió: "El pla Moncloa triomfa. Només espero que sigui veritat que gràcies a això puguin sortir de la presó tots. Perquè si no, el ridícul històric, és històric...", indicava ahir Puigdemont al·ludint a un acord i posant en dubte que sigui segur que a canvi els reclusos siguin posats en llibertat.

Zoido ha indicat que preferia referir-se a altres missatges del president en funcions, com el que diu que "això ha fracassat". Ha afegit que tot plegat és "un esperpent" i que Puigdemont ha fet una actuació "circense".