El ministre de l'Interior espanyol, Juan Ignacio Zoido, vol condecorar els policies alemanys que van detenir el president Puigdemont, però sembla que la idea no ha agradat al govern de Schleswig-Holstein. "El govern estatal no té la intenció de transmetre a les autoritats espanyoles els noms dels agents de policia implicats en l'arrest del senyor Puigdemont", ha dit el portaveu del govern Peter Höver, que ha afegit que els policies "No han fet res més que la seva feina".

Tal com informa l'agència alemanya Dpa i recull el diari Süddeutsche Zeitung, el land s'hi ha oposat subratllant que "Els agents de la policia van actuar d’acord amb una ordre europea de detenció i només feien la seva feina".

Les autoritats espanyoles van demanar a l'Oficina Federal de la Policia Criminal els noms dels agents implicats amb la intenció de concedir-los l'Orde del Mèrit Polical que atorga la policia espanyola. El Ministeri de l'Interior espanyol volia agrair la feina i la detenció de Carles Puigdemont que, després de passar dotze dies a la presó de Neumünster, va quedar en llibertat condicional i no va ser extradit per rebel·lió. Ara el tribunal alemany ha de decidir si accedeix a extradir-lo per malversació.