La presidenta del grup europeu de l'Esquerra Unitària i l'Esquerra Verda Nòrdica​ (GUE/NGL), Gabriele Zimmer, ha defensat aquest dimarts al Parlament Europeu que el cas català ha de resoldre’s amb el diàleg i la mediació de la Unió Europea i ha carregat contra Espanya per la seva actitud contra els independentistes, una postura que ha titllat d’"error”. “Rajoy i els seus socis es pensen que Espanya és propietat seva”, ha criticat.

En roda de premsa, i preguntada per El Nacional, Zimmer també ha reaccionat a la situació del president Carles Puigdemont al seu país, Alemanya. En aquest sentit, la política germànica ha recordat que el jutge que porta el cas del president no ha vist que hi hagi violència, que “no s’ha pogut demostrar”, i ha assegurat que ara caldrà veure si hi ha malversació de fons públics. “Si no es comprova (que hi ha hagut malversació) res es manté en peu”, ha dit, en referència que l’euroordre d’extradició podria ser rebutjada.

En aquest sentit, Zimmer ha demanat que hi hagi diàleg entre el govern espanyol i el català i ha considerat que la UE hauria de mediar en aquest cas. A més, ha retret que les institucions europees hagin pres part del conflicte “al costat del govern espanyol”.

Les declaracions de Zimmer, que forma part del Die Linke, arriben després que aquest dimarts el Frankfurter Allgemeine Zeitung, el principal diari alemany, assegurés que la Justícia espanyola no ha aconseguit fins ara aportar proves clares a la justícia alemanya sobre l'acusació de malversació contra Carles Puigdemont.