La vicepresidenta segona del govern espanyol i líder de Sumar, Yolanda Díaz, ha reivindicat aquest dimarts el feminisme des d'una posició moderada. "Em sembla que el feminisme perd quan es col·loca en un racó, a les trinxeres", ha apuntat en un acte de campanya del partit per les eleccions generals. En aquest sentit, Díaz ha insistit en la importància de "no caure en la trampa de la dreta", que busca dividir el moviment i mostrar-lo com "una guerra de sexes entre homes i dones". "Podem tenir milers de matisos, però el feminisme de Sumar és el del 99 %, amb el qual guanyen llibertats els homes i les dones", ha defensat Díaz en un moviment per desmarcar-se dels postulats de Podemos i la ministra d'Igualtat, Irene Montero. 

Díaz ha demanat "treballar conjuntament" per poder "guanyar el país" i poder dir després del 23-J que "vivim en un país lliure i feminista". La candidata de Sumar s'ha dirigit directament a la dreta, especialment als líders de Vox, que ha titllat de "cavernícoles" per deixar-los clar que vol "una societat on poder seguir sumant llibertats amb més força que mai", tant a dones com als homes que combaten el "masclisme i l'homofòbia".

La líder de Sumar també ha volgut reivindicar que hi ha diverses polítiques que es poden considerar feministes, com ara l'augment del Salari Mínim Interprofessional (SMI), ja que redueix la bretxa salarial. En aquest sentit, ha aprofitat per anunciar algunes de les propostes del seu partit, com ara la reducció de la jornada laboral sense que comporti una disminució salarial, un permís de 32 setmanes per a les famílies monoparentals o la negativa a ampliar l'edat de jubilació. D'altra banda, ha criticat el "programa ocult" de tornar a les normes econòmiques de l'"austeritat" del PP, que suposa aplicar polítiques de "retallades" que van "contra les dones" i "no són feministes". Tot, arran de les declaracions que ha fet l'expresident popular José María Aznar, que "cal tornar a l'austeritat". 

Tot i que la ministra de Treball ha mencionat l'amenaça que suposa la dreta, no ha volgut seguir l'estratègia del PSOE d'apel·lar a la por. "El dia 23 ens juguem moltes coses, però no voteu per la por al passat o per l'odi que ens tenen, feu-ho amb entusiasme", ha demanat. 

L'actriu Anabel Alonso ha estat l'encarregada de conduir aquest acte monogràfic sobre feminisme al Teatre Pavón de Madrid, on Díaz ha comptat amb la participació de la portaveu de l'àrea i drets LGTBi de Sumar, Elizabeth Duval, la congressista colombiana Mafe Carrascal, la regidora de Més Madrid a l'Ajuntament madrileny, Carolina Elías i l'exdiputada madrilenya Clara Serra