La vicepresidenta segona del govern espanyol i líder de Sumar, Yolanda Díaz ha anunciat que en un parell de setmanes el seu grup parlamentari presentarà al Congrés dels Diputats una "Llei integral i severa anticorrupció", i ha afegit que vol "veure aquí" al PP i al PSOE, prenent postura. Díaz ha participat aquest dissabte en un acte a Vitòria-Gasteiz al costat de la candidata de Sumar a lehendakari, Alba García, el cap de llista per Àlaba, Jon Hernández, el cap de llista per Guipúscoa, Andeka Larrea, i la coportaveu de Berdeak Equo, Carmen Muñoz.

Durant la seva intervenció, Díaz ha defensat que Euskadi necessita "un cicle polític nou, mirar al futur i obrir les portes a un temps nou". "I això vol dir canviar les coses. Vol dir idees polítiques noves, polítiques públiques diferents que tinguin un objectiu bàsic", ha assenyalat. Al seu judici, cal "millorar la vida de les persones" perquè "no serveix el de darrere". "Estem en una permanent lluita en aquests moments entre mantenir l'statu quo, fer el mateix de sempre o avançar. Ho diem en el govern d'Espanya i ho dic avui a Euskadi", ha dit. La vicepresidenta espanyola ha apuntat la necessitat de "política nova, també a Euskadi". "Fixeu-vos, quines idees noves hi ha en la política al nostre país?", ha preguntat, per admetre que és "un moment polític molt difícil", per a molts "un dels més lletjos" des de la Transició.

El moment "difícil" de la política

"És un moment lleig, un moment en la política en el qual les paraules no aconsegueixen valor. Les paraules ja no importen. És un moment en el qual nosaltres creiem, des de Sumar, que no aportem res si convertim la política en aquest deliri, en aquest espectacle, en aquest fangar del "i tu més", els uns i els altres, estan convertint la política espanyola al nostre país". "I ho dic alt i clar: els uns i els altres", ha afegit.

Segons Yolanda Díaz, Sumar "no ha vingut a la política per a convertir la cosa pública en un i tu més". "Si hi ha corrupció, actuem contra ella, deixin-se d'espectacles. Parem ja aquest deliri i posem davant la societat mesures contundents perquè mai més torni a succeir el que estem vivint avui al nostre país!", ha manifestat. En aquest punt, ha anticipat que "en un parell de setmanes" la seva formació seguirà "amb aquesta tasca" i presentarà, des del grup parlamentari, una "Llei integral i severa anticorrupció" a Espanya. "I volem veure aquí al Partit Popular, al Partit Socialista i a les restants formacions polítiques", ha apuntat. Al seu judici, cal "deixar de parlar, de convertir això en un fangar i votar aquestes normes".

La "corrupció" del Partit Popular 

"Si tant ens preocupa la corrupció, actuem contra ella, perquè no és una broma la corrupció del Partit Popular. La corrupció dels homes de la guerra, del PP d'Aznar, del PP de la Gürtel, de Mariano Rajoy, ens va costar 64.000 milions d'euros que sofrim en retallades de l'educació i la sanitat pública. La corrupció no és cap broma", ha advertit. "Mentre la gent es moria diàriament al nostre país, hi havia uns altres que estaven robant, per a això no serveix la política pública. No hem vingut de Sumar per a robar, hem vingut per a fer ERTEs, hem vingut per a fer prestacions que milloren la vida de la gent, amb el millor mecanisme de protecció social que van ser els ERTO", ha afegit.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!