Si la negociació dels pressupostos del govern Aragonès és complicada, la vicepresidenta espanyola i dirigent d'Unidas Podemos Yolanda Díaz encara ho ha entortolligat més ficant-s'hi al mig i desqualificant el projecte de Hard Rock, que precisament és una de les condicions del PSC per donar suport als comptes. Yolanda Díaz ha fet les declaracions en un acte de la seva proposta Sumar a Tarragona, gairebé caricaturitzant la inversió. "Si la sortida per a una zona com la vostra és que tinguem a Tarragona un macrocasino amb més de 1.200 màquines escurabutxaques perquè els nostres fills i filles se socialitzin en el joc, i puguin acabar destruint les seves vides, dic alt i clar que Sumar no va d'això", ha dit la també ministra de Treball.

Díaz ha considerat un "desastre" vincular el futur de Tarragona a un projecte com el Hard Rock i ho ha comparat amb les polítiques de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso. En canvi, ha assegurat que els tarragonins "tenen dret" a accedir-hi a una ocupació de qualitat.

Sobre Sumar, ha defensat que ofereix un "projecte de país" en comptes d'un programa electoral, i està convençuda que totes les entitats i formacions polítiques que el comparteixen s'uniran a la plataforma. "Sumaran perquè estarem a l'altura de les circumstàncies del nostre país. Sumaran perquè volem dir a la gent que som capaços d'avantposar l'interès general a una altra mena de qüestions, que són molt importants, però crec que la gent es mereix una miqueta més", ha dit. Aquestes declaracions arriben després que la dirigent d'Unidas Podemos i ministra d'Igualtat, Irene Montero, insistís aquesta setmana que no s'integraran a Sumar i que aspiren únicament a una aliança electoral. "Sumar és la clau que permetrà una dècada progressista al nostre país. Si no sumem, no hi haurà Govern progressista a Espanya", ha assegurat en canvi Díaz.

En el mateix acte, Yolanda Díaz ha instat el president del PP, Alberto Núñez Feijóo, a posicionar-se sobre les propostes de Vox contra l'avortament: “Tenim dret a saber. El silenci a vegades és molt sorollós", ha indicat després que el vicepresident de Castella i Lleó, Juan García-Gallardo (Vox), ha anunciat mesures perquè les dones que vulguin avortar escoltin el batec del fetus o es facin ecografies 4D. Díaz també ha demanat a Feijóo aclarir si creu, "com diu el seu partit, que la maternitat és una càrrega social", i ha afegit que opinions com aquesta condueixen a estereotips que fan que les dones tinguin salaris més baixos, segons ella. "El senyor Feijóo té un problema amb la igualtat i amb les dones. Ho porta malament", li ha retret.