El govern de la República Popular de la Xina ha deixat els seus 1.371 milions de ciutadans sense poder gaudir de Winnie the Poo a causa de la seva semblança amb l’actual president Xi Jinping.

Fruit de les constants comparacions a la xarxa entre l’emblemàtic dibuix animat i el president xinès, el règim asiàtic ha pres la decisió de prohibir-lo tot i la indignació popular.

La principal xarxa afectada ha estat Weibo, plataforma amb un format similar a Twitter i usada mensualment per 340 milions d’usuaris tant xinesos com del món, on els memes que comparaven el president i el personatge de Disney estaven en voga.

Indignació a les xarxes

La decisió del règim comunista ha generat gran revolt a Twitter, on les comparacions entre Xi Jinping i Winnie the Pooh s’han disparat:

Pràctica habitual

No és el primer cop que el govern de Xi Jinping censura la xarxa. Des del 1996, la Xina exerceix un control ferri d’Internet, amb un escut que filtra tot el contingut que consumeixen els seus ciutadans a la xarxa, anomenat “El Gran Tallafocs”; així com polèmiques constants amb multinacionals de Silicon Valley que troben infinitat de traves en voler aplicar els seus serveis al país asiàtic.