El China Daily, diari en anglès propietat del Partit Comunista Xinès, torna a comparar l'actuació policial dels cossos de Hong Kong amb els espanyols, aquesta vegada per demostrar que la policia xinesa està més "continguda" a l'hora de reprimir la premsa.

Publiquen imatges de la càrrega policial que va tenir lloc a Via Laietana la tarda del passat divendres durant la vaga general. Es pot veure com la policia comença a carregar contra milers de manifestants asseguts a terra en actitud no violenta i la premsa avança darrere del cordó policial. Durant la càrrega es produeix una detenció i, quan alguns gràfics intenten apropar-se per gravar-ho, un policia empeny un càmera donant-li un cop amb l'escopeta de pilotes de goma. 

A continuació, el mitjà comunista ho compara amb una escena on la premsa de Hong Kong camina a primera fila en direcció a la policia mentre aquesta retrocedeix sense dur a terme cap agressió ni càrrega. El vídeo acaba amb dues frases: "La policia de Hong Kong està bastant continguda. Alguns dels periodistes de Hong Kong són indisciplinats".

Aquesta publicació arriba poques hores després que col·lectius de periodistes catalans reclamessin que s'aturin les agressions policials a la premsa que ha treballat enmig dels aldarulls d'aquesta última setmana. En el manifest "Sense periodisme no hi ha democràcia", denuncien un deteriorament de la llibertat d’expressió i de la llibertat de premsa a Catalunya i xifren en 65 els periodistes agredits fins ara.