Un dia abans de la manifestació de la Diada Nacional, que tindrà com a epicentre la plaça d'Espanya de Barcelona, les xifres d'ocupació dels trams auguren una participació massiva.

L’Assemblea Nacional Catalana ha fet públic aquest dimarts que 400.000 persones ja s’han inscrit a la mobilització impulsada per l’entitat. La majoria de trams que la conformen ja estan plens, fet que suposa que la situació de tots els trams hagi fet una remuntada considerable les últimes hores. 

Ja hi ha 12 trams totalment plens. Són el tram 2, que correspon a les comarques d'Osona, el Ripollès i el Lluçanès (al carrer de Floridablanca); el tram 3, que correspon a la Catalunya Nord i catalans que viuen a l'exterior (a l'avinguda Maria Cristina), els trams 5 i 6, que corresponen a les comarques del Gironès i la Selva respectivament (al carrer de Mèxic i el de Sant Roc); els trams 7 i 8, que corresponen a les comarques de la Garrotxa i el Pla de l'Estany (a la Gran Via); als trams 9 i 10 que corresponen a les comarques del Bages, Moianès, Berguedà i Solsonès (als carrers Diputació i Consell de Cent), i els trams 11, 22, 23 i 26 que corresponen a les comarques del Vallès Occidental, el Vallès Oriental, el Maresme i el Baix Llobregat (a la Gran Via).

Dilluns, a més, hi ha 11 trams més quasi plens, segons es desprèn del mapa en línia de l'Assemblea.

La xifra contrasta amb el fet que dissabte hi havia els primers quatre trams plens, i que el nombre dels quasi plens no superava els 10. A hores d'ara ja no queda cap tram amb ocupació mitjana, al centre del recorregut, i n'hi ha 3 més amb ocupació alta.

Els trams més plens són precisament els que formen l'estrella allà on es trobarà situada la capçalera de la marxa (aquest any sense polítics a l'habitual zona vip). També comença a estar notablement ple l'altre extrem de la manifestació, a la dreta de l'Eixample.

A més a més, segons va informar diumenge la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, l'entitat ha venut més de 250.000 samarretes i ja ha contractat 1.200 autobusos.

La manifestació, que començarà a les 17.14 h, tindrà com a punt central la plaça Espanya, lloc on confluiran els carrers Paral·lel, Creu Coberta, Tarragona, Maria Cristina i Gran Via.