Xavier Trias tancarà la llista de Joaquim Forn per l'Ajuntament de Barcelona. Així ho va anunciar el mateix Trias durant un sopar d'homenatge a Forn dijous a la nit en què van assistir mig miler de càrrecs i excàrrecs, sobretot de l'antiga Convergència, però també alguns dels seus rivals polítics, com també familiars, amics i diversos membres de l'actual Govern, entre ells el president de la Generalitat, Quim Torra.

El sopar va tenir lloc al Museu Marítim quan falten poques setmanes perquè Trias —exconseller de Sanitat i Presidència en l'època de Jordi Pujol, exdiputat al Congrés i posteriorment alcalde de Barcelona— acabi la seva última legislatura com a regidor, ara a l'oposició al consistori barceloní. Es retirarà de la primera línia política amb gairebé 73 anys. 

Al costat de Trias, a la taula presidencial, hi havia Torra, els expresidents Artur Mas i Jordi Pujol amb les seves respectives parelles, i Laura Masvidal, dona de Joaquim Forn, exregidor de CiU a l'Ajuntament de Barcelona i conseller, ara en presó preventiva i jutjat per l'1-O al Tribunal Suprem.

A l'inici de l'acte el regidor del PDeCAT Jordi Martí va llegir una carta escrita precisament per Forn des de la presó en què agraeix al seu "molt bon amic" Xavier Trias que li hagi fet costat "sempre que ho ha necessitat". "Et necessito més que mai. Sé que no em fallaràs", conclou Forn.

Forn, que tot i estar empresonat es presentarà de número u per a JxCat a l'Ajuntament de Barcelona en les eleccions municipals del 26 de maig, havia estat l'aposta de Trias perquè agafés el relleu com a alcaldable.

A l'acte hi havia nombroses cares conegudes de l'antiga CDC, com ara Jordi Vilajoana, Jordi Jané, Ramon Camp, Josep Maldonado, Mercè Pigem, Carles Campuzano i Jordi Xuclà, com també dirigents actuals (el president del PDeCAT, David Bonvehí, i els consellers Damià Calvet i Maria Àngels Chacón) i candidats de JxCat en el pròxim cicle electoral, com Laura Borràs, Elsa Artadi i Neus Munté.

"Homenatge a @xaviertrias. Avui és d’aquells dies que he de dir GRÀCIES a l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias. I també gràcies a @quimforn i a la @Lauramasvidal , i a la @neusmunte i a tota aquella gent que han fet gran el meu projecte polític."

També hi havia excàrrecs socialistes, com ara l'exministre de Sanitat Julián García Vargas —el seu mandat va coincidir amb l'etapa de Trias com a conseller de Sanitat—, l'exalcalde de Barcelona Joan Clos, i els exregidors José Cuervo i Assumpta Escarp.