El candidat de Trias per Barcelona a les eleccions municipals 2023, Xavier Trias, ha presentat aquest dissabte al matí a la plaça del Rei de la ciutat la seva llista formada per 44 persones. És una candidatura que aglutina tot l'espai postconvergent i que agrupa Junts per Catalunya, el PDeCAT, Demòcrates i Moviment d'Esquerres. L'alcaldable ha presumit del seu equip, que sosté que és "molt potent", i ha volgut treure pit del fet d'haver unit aquestes formacions: "La gent no es creia que ho aconseguiríem i ho hem fet, som gent que decideix deixar les seves diferències a una banda i s'uneix per treballar pel futur i fer de Barcelona la millor ciutat per viure, la ciutat que tothom estima". En aquesta línia, qui va ser alcalde de la capital catalana entre el 2011 i 2015 ha fet una crida a "generar una onada d'il·lusió i entusiasme que faci que la gent ens voti". A la primera fila, hi havia 12 persones, fet que ha aprofitat Trias per afirmar que "si no badem i penquem, traurem entre 13, 14, 15 o 16 regidors".

🗓️ Calendari de les Eleccions Municipals 2023 a Catalunya: quan són, dates clau i candidats

📝 Candidats a les eleccions municipals 2023 a Barcelona: tota la llista

A l'acte hi han assistit nombrosos dirigents de tots els partits que integren la llista i hi havia dos exconsellers d'Economia, Jaume Giró i Andreu Mas-Colell. El cap de llista de Trias per Barcelona ha destacat que ell és "crític" amb la gestió d'Ada Colau, però que no és una "crítica per la crítica", sinó que la fa perquè vol "construir" i situar Barcelona com a "ciutat capdavantera, amable, inclusiva, que progressi, funcioni i generi confiança a la gent". Encara sobre la seva llista, Xavier Trias ha elogiat que són gent que "escolta i dialoga amb tothom, que genera empatia envers les persones i que volen fer la millor Barcelona". "La conjunció d'uns i altres ens permetrà transformar les coses, som un equip molt preparat", ha postulat l'alcaldable.

TRIAS X BCN llista / Foto: Montse Giralt
Xavier Trias, durant la presentació de Trias per Barcelona / Foto: Montse Giralt.

"Colau renya, Trias anima"

A més de la intervenció de Trias, durant l'acte han intervingut els deu membres que el segueixen de la candidatura i també Pilar Calvo, diputada al Congrés dels Diputats per Junts i que clou la llista de Trias per Barcelona. La número 2, Neus Munté, ha asseverat que el full de ruta de la formació serà fer una Barcelona "una ciutat de garantia de drets i oportunitats per a tothom". Jordi Martí, el tercer de la llista, ha situat la seguretat com una "política social de primer ordre": "Sense seguretat, no hi ha llibertat ni progrés individual ni col·lectiu". La quarta posició l'ocupa l'exconsellera d'Acció Exterior, Victòria Alsina, que ha propugnat fer de Barcelona una ciutat "de coneixement, innovació i tecnologia". Damià Calvet també s'ha pronunciat en una línia similar i ha defensat que la ciutat no pot estar "lligada a teories de decreixement", sinó que s'han de generar les "condicions urbanes i ambientals que dinamitzin l'economia i atreguin ocupació de qualitat", en una línia similar al que ha defensat Ramon Tremosa, que ha instat a "afavorir l'activitat econòmica per lluitar contra la pobresa i l'exclusió".

TRIAS X BCN llista Andreu Mas-Colell / Foto: Montse Giralt
Andreu Mas-Colell ha assistit a l'acte de presentació de la llista de Xavier Trias / Foto: Montse Giralt.

La sisena plaça de la candidatura la té Joana Ortega, del PDeCAT. L'exconsellera dels governs d'Artur Mas ha sostingut que la ciutat "no pot perdre més oportunitats" i que el que ara cal és "sumar esforços i aglutinar-nos al voltant d'un canvi, ens cal un alcalde que atregui inversions i que no faci que la gent marxi perquè Colau renya i Trias anima". El número 7 i portaveu de Junts per Catalunya, Josep Rius, ha indicat que Barcelona haurà de tenir un paper "clau per enrobustir l'Àrea Metropolitana" i que torni a "exercir de capital de Catalunya". Per la seva banda, Joan Rodríguez (número 8) ha reivindicat el rol de la ciutat "en defensa de la llengua catalana" i la urgència de "cuidar el patrimoni" de la ciutat, Titon Laïlla (número 9) ha situat com a iniciativa el fet que la capital de Catalunya avanci en "innovació biomèdica i millora de l'atenció a les persones des de la perspectiva de la salut" i Francina Vila (número 11) ha destacat la mobilitat com a eix "prioritari" del projecte per als propers quatre anys, fent èmfasi en el fet de posar el vianant "al centre de tot en un entorn verd de debò" i la millora del transport públic, amb la finalització de la línia L9 i L10 o sent més exigents amb les inversions a Rodalies.

TRIAS X BCN llista / Foto: Montse Giralt
Fotografia de tots els membres de la llista de Trias per Barcelona / Foto: Montse Giralt.

La llista completa de Trias per Barcelona

Durant l'acte de presentació de la candidatura de Trias per Barcelona, s'ha fet pública la llista completa, que formen un total de 44 persones (tres d'elles són suplents). Aquests són tots els noms:

  1. Xavier Trias i Vidal de Llobatera
  2. Neus Munté Fernández
  3. Jordi Martí Galbis
  4. Victòria Alsina Burgués
  5. Damià Calvet Valera
  6. Joana Ortega Alemany (PDeCAT)
  7. Josep Rius Alcaraz
  8. Joan Rodríguez Portell
  9. Assumpció Laïlla Jou (Demòcrates)
  10. Ramon Tremosa Balcells
  11. Francina Vila Valls
  12. Carme Lleó Ribal
  13. Arnau Vives Juan
  14. Sílvia Mayor Gutiérrez (PDeCAT)
  15. Biel Figueras
  16. Georgina Lázaro Fontanet
  17. Miquel Alonso Ferreras (Moviment d'Esquerres)
  18. Pol Lliró Tey
  19. Ximena Gadea Pintos
  20. Cristina Montané Montals
  21. Alfons Molons Antius
  22. Marina Arenillas Picañol
  23. Xavier Farrés Torrecabota (PDeCAT)
  24. Lorena Checa Jiménez
  25. Assumpció González Mestre
  26. Albert Cerrilló Lladó
  27. Núria-Anna Salas Guimerà
  28. Ana Maria Gimeno Febrer (PDeCAT)
  29. Ricard Valentí Gutiérrez
  30. Montse Cantín Mas
  31. Fernando Gómez Carvajal
  32. Lina Huélamo Soriano
  33. Lluís Bordas Gifra (Moviment d'Esquerres)
  34. Sílvia Manzano Quintana (PDeCAT)
  35. Carme Cànovas Manzano
  36. Paula Moyano Ramon
  37. Marc Garrido Ventura (PDeCAT)
  38. Rat Gasol Pollina
  39. Núria Codina Garcia (PDeCAT)
  40. Jofre Mont i Geli
  41. Pilar Calvo Gómez

Suplents:

  1. Laia Domènech Campmajó
  2. Lali Biosca Rovira
  3. Aleix Ràmia Rodríguez