El candidat de Junts a l'alcaldia de Barcelona, Xavier Trias, ha aprofitat la Convenció Municipalista del partit a Girona per enviar un missatge molt clar sobre el que, a parer seu, ha de fer la formació per guanyar les eleccions municipals 2023. Segons l'alcaldable, cal que Junts per Catalunya sigui "un partit fort" i que tothom "doni un cop de mà": "El partit ha de ser el pal de paller del país", una expressió idèntica a la que feia servir el pujolisme per referir-se al paper que havia de tenir Convergència en l'eix polític del país. "M'agrada més el pal de paller que la casa gran, perquè aquesta té parets", ha afegit. A més, Trias ha instat a que els guiï "el país i les persones" i ha etzibat que "a vegades, no s'han fet les coses ben fetes i hi ha hagut situacions tristes i lamentables". Per tot plegat, ha volgut recordar que van "a fer un partit que, tot i que va començar més com un moviment, sigui fort, consistent i que no faci segons quines ximpleries".

La intervenció de Xavier Trias s'ha donat en el marc del "diàleg de lideratge transformador des de les ciutats" i sobre el paper de les capitalitats, acompanyat per l'alcaldable a la ciutat de Girona, l'exconsellera Gemma Geis. Ambdós s'han encoratjat a teixir "complicitats" i una "estreta col·laboració" entre la localitat gironina i la capital de Catalunya, seguint l'exemple, ha recordat Trias, de la que va haver-hi quan ell era el batlle i Puigdemont liderava l'ajuntament de Girona. Alhora, han destacat que els dos municipis han de ser "solidaris" amb la resta de pobles i ciutats de Catalunya. "Podem tornar a fer aquest bon tàndem", ha assenyalat Geis, que ha lamentat, en referència a Barcelona durant els governs d'Ada Colau, que "sovint hem trobat una ciutat d'esquena a Catalunya i al costat de Madrid".

Les propostes de Xavier Trias i Gemma Geis per a les eleccions municipals

Un dels primers plantejaments que ha posat al damunt de la taula el candidat a l'alcaldia de Barcelona, Xavier Trias, és que "Girona és paradigma de la catalanitat", que a Barcelona "li falta ara aquest paper" i és el que "s'ha d'impulsar". "El problema que tenim és que qui hi ha d'haver al capdavant s'ho ha de creure perquè, si no és així, és quan surten els problemes i s'acaba liderant una ciutat que no vol ser ni carn ni peix", en una clara al·lusió al govern d'Ada Colau. Per a Trias, "ara l'ajuntament de Barcelona està en contra dels poderosos, no vol creixement econòmic, no es mulla en res i no es lluita contra la pobresa perquè, per fer-ho, cal crear activitat econòmica". Una activitat econòmica, això sí, que "no ha de tolerar salaris d'explotació i indignes", ha afegit l'alcaldable juntaire, que també vol una ciutat "neta i segura".

Al seu torn, Gemma Geis ha reivindicat el model de la ciutat que s'ha traçat amb Carles Puigdemont i Marta Madrenas. Un dels eixos que ha destacat com a "fonamental" és "apostar pel talent" i "nodrir-nos d'aquest". De fet, per a Geis, "això defineix un model de país que defensem tots aquí". En última instància, Trias ha apuntat que, per guanyar eleccions, es necessita "que la gent t'estimi" i tenir un "partit fort".