El candidat de Junts a l'alcaldia de Barcelona, Xavier Trias, ha manifestat en una entrevista amb Josep Cuní a RNE, que està totalment convençut que el 17 de juny "es produirà el canvi a la ciutat" i podrà accedir a l'alcaldia. "Està clar el suport que tinc com a llista més votada, i a més ningú altre superarà els 21 regidors que suposen la majoria absoluta, no hi veig la possibilitat. Hi ha gent que fa ciència-ficció", ha indicat al·ludint a les especulacions que fan l'alcaldessa en funcions, Ada Colau, i el candidat socialista, Jaume Collboni, sobre una presumpta majoria alternativa. "Trobo sorprenent que es digui que el PP pot votar Collboni. Miri, crec que Daniel Sirera no em votarà tampoc a mi, sinó que es votarà a ell mateix", ha afegit.

Trias ha explicat que manté unes relacions fluides amb el candidat d'ERC, Ernest Maragall, i que els dos equips es reuneixen cada 2 o 3 dies. "ERC m'ha dit que té ganes d'entrar al govern municipal amb mi. Ernest Maragall i la seva gent tenen una actitud molt positiva. Amb el PSC no va tan bé, però tampoc no puc dir que no acabi bé", ha explicat. Respecte d'Ada Colau, ha assegurat que ho té perdut per repetir com a alcaldessa. "El 80% dels barcelonins no volen Colau d'alcaldessa, qui s'ajuntés amb ella tindria una cleca, perquè els barcelonins no ho volen. La gent vol un canvi", ha remarcat.

Trias ha confirmat que a les eleccions generals votarà la candidata de Junts, Míriam Nogueras. "A les eleccions votaré els meus", ha dit sense pensar-s'hi. El candidat ha explicat que el seu partit és d'independentistes amb diferents sensibilitats, "uns més accelerats i altres menys", i ha dit que, tot i ser ell de tarannà tranquil, en un referèndum votaria independència. "Jo sé la força que té un Estat quan diu que fins aquí hem arribat", ha apuntat en al·lusió a la falsa acusació que li van llançar dient que tenia un compte amagat a Suïssa. "L'Estat ha d'entendre que si ens continuen posant en una situació de dependència humiliant, la gent s'enfada. Això exigeix un esforç nostre, però també de l'altra part. El PSC i el PP tenen en això una gran responsabilitat, i també Junts", ha resumit. 

El candidat de Junts ha admès que "preferiria" que l'actual president espanyol, Pedro Sánchez, repetís a la Moncloa, "si aconseguís treure's de sobre l'embolic monumental" de Podemos i Sumar. I ha admès que li preocupa que Vox pugui governar, i que el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, estigui condicionat. "Feijóo va venir a Barcelona i va fer una intervenció molt important al Cercle d'Economia, que va generar una esperança, però al cap de quatre dies li van fer canviar el discurs", ha remarcat.