El cap de llista de la candidatura Trias per Barcelona a les eleccions municipals 2023 a Barcelona, Xavier Trias, ha assegurat aquest dijous al matí que l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, “explica coses que mai són veritat”, en referència a les acusacions que la cap de llista de Barcelona en Comú li ha llançat en diverses ocasions, en el sentit que durant el mandat de Trias, del 2011 al 2015, hi havia “barra lliure” amb el turisme. Trias ha considerat aquesta afirmació com de “ciència-ficció” i ha assegurat que l’èxit turístic de Barcelona es remunta als Jocs Olímpics i que si aconsegueix l’alcaldia després de les eleccions, governarà amb una idea clara “del turisme que volem, familiar, cultural, de negocis i congressos, i el turisme que no volem, que és el de la prostitució i la droga”.

 

🔴 Cara a cara de Xavier Trias amb 'ElNacional.cat', DIRECTE | Última hora
 

🗓️ Calendari de les Eleccions Municipals 2023 a Catalunya: totes les dates i quan es vota
 

🟡 Candidats a les eleccions municipals 2023 a Barcelona: tota la llista
 

En la seva intervenció en el segon dels col·loquis ‘Dona la cara’ organitzats per ElNacional.cat, Trias ha recordat que Colau va retenir l’alcaldia el 2019 de la mà de Manuel Valls i ha insistit que ell “mai hauria coquetejat amb Manuel Valls”. Així mateix, ha recordat que ell és el candidat de Trias per Barcelona, però ha defensat que això “no és amagar les sigles de Junts, partit on milito, sinó que he fet una candidatura per sumar”. Convençut que la seva és una proposta guanyadora, ha defensat que la candidatura ha permès sumar diferents sensibilitats per assegurar les opcions de victòria electoral, tot assenyalant que la seva “és l’única candidatura que no governarà amb Ada Colau”. 

 

Trias ha estat el segon participant del cicle de col·loquis amb candidats a l’alcaldia de Barcelona que per primer cop ha convocat ElNacional.cat, on ha defensat la seva candidatura com la del canvi, tot i ser exalcalde, “perquè el canvi no és què he estat abans, sinó que tenim ara i com ho podem canviar”, i per això ha assenyalat que les seves primeres mesures si governa seran “arreglar els problemes de seguretat i neteja”. Aquesta és la cinquena vegada que Xavier Trias (Barcelona, 1946) es presenta com a cap de llista a les eleccions municipals per Barcelona (2003, 2007, 2011, 2015 i 2023). Entre el 2011 i 2015 va ser alcalde de la ciutat sota les sigles de CiU.

Ernest Maragall, el proper convidat

Pel que fa a les trobades cara a cara que organitza ElNacional.cat al Palau Macaya, conduïdes pel director audiovisual del grup editor ElNacional.cat, Jofre Llombart, es tracta d’una iniciativa del diari per acostar la política i ciutadania, ja que fa arribar les inquietuds de la societat a les persones amb més opcions reals de governar Barcelona els propers quatre anys. Després de Jaume Collboni i Xavier Trias, el cicle de col·loquis continuarà el 9 de maig (09:30 h) amb el candidat d'ERC, Ernest Maragall, mentre que l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau (BComú) ha declinat la invitació a participar-hi. Amb Maragall, doncs, es clourà el cicle de trobades organitzades per ElNacional.cat al Palau Macaya amb els principals candidats a les eleccions municipals del 28 de maig.