La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha anat augmentant progressivament la seva presència a la política espanyola des que l'any passat va assumir el paper de portaveu del partit a nivell estatal. Des d'aleshores, ningú no dubta a assenyalar-la com la successora natural del líder del partit, Albert Rivera.

El protagonisme que ha mostrat a la campanya andalusa no ha fet més que confirmar l'interès de la líder taronja per la política estatal. Però tot apunta que Arrimadas es prepara per anar més enllà.

El darrer indici que ha atiat les especulacions al respecte és la decisió del seu marit Xavier Cima de reconduir la seva carrera professional cap a Madrid. Així ho ha comunicat Cima a col·laboradors i amics i ho ha fet públic a través d'una piulada. De fet, fonts properes a la parella, asseguren que tots dos es traslladaran a viure a la capital espanyola.

Cima i Arrimadas es van conèixer al Parlament, ell com a diputat de CiU, ella, de Ciutadans. Abans de casar-se, ell va deixar de banda la seva carrera política, també la seva responsabilitat com a regidor a Ripoll, i es va traslladar a Barcelona on va fundar una consultoria, Diplolicy, junt amb el també exdiputat de CiU Roger Montañola.

El seu trasllat ara a Madrid apareix, doncs, com un nou moviment per acompanyar el salt definitiu d'Arrimadas a la política estatal. Aquest fet ha atiat les especulacions sobre la possibilitat que la política taronja estigui pensant a fer el salt del Parlament al Congrés.