Xavier Antich ha avisat després de l'amnistia, la llei de la qual ha estat aprovada aquest dijous al Congrés dels Diputats. "Tenim l’obligació de no perdre mai de vista l’horitzó polític", ha dit el president d'Òmnium Cultural, en un comunicat. Així, Antich ha celebrat que es fa "un nou pas en l'objectiu de construir un país lliure". "Us demano que continuem sent l'escamot per al lliure exercici dels drets civils, polítics i nacionals al nostre país", ha reclamat.

Què vol dir amb "l'horitzó polític"? Fent referència al PSOE, el líder d'Òmnium ha recordat que "alguns voldran fer creure que el conflicte polític s'ha acabat; altres continuaran amb tota la força perseguint l'independentisme". "Però no hi haurà resolució del conflicte fins que no puguem exercir lliurement el nostre dret a l'autodeterminació", ha afirmat.

Òmnium i l'aplicació de l'amnistia

Òmnium calcula que un mínim de 1.500 persones seran amnistiades amb el redactat final de la llei aprovada aquest dijous. Davant d'això, Antich s'ha compromès a vetllar i fer un seguiment exhaustiu per tal que "la llei s'apliqui a tots els que se n'han de beneficiar". "Avui s'aprova, però nosaltres no descansem i ens refiem", ha afegit, tot insistint en el compromís de l'entitat: "Mai no hem deixat cap represaliat sol i no ho farem ara per moltes trampes i subterfugis que hi posin els tribunals".

Finalment, el president d'Òmnium ha emfatitzat que l'amnistia és "una conquesta de la ciutadania arrencada a l'Estat a contracor, gràcies a la perseverança i l'amplíssim consens de la societat catalana". "Us demano que continuem sent dissidents d'un Estat amb greus mancances democràtiques", ha conclòs. Antich ha repetit el mateix missatge en una piulada: "Un nou pas en el nostre objectiu de construir un país lliure. Una conquesta arrencada a contracor a l'Estat que vetllarem perquè s'apliqui, sense deixar mai cap represaliat sol. Continuarem lluitant amb el compromís i la determinació de sempre fins a aconseguir la llibertat".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!