Vox ha qualificat d'"ens costós i caduc" el Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) i ha anunciat una proposta de resolució per tancar-lo. Ho ha dit aquest divendres el portaveu de la formació al Parlament, Joan Garriga, en una atenció als mitjans des de la seu del mateix ens després de presentar una queixa formal perquè es sancioni TV3, Catalunya Ràdio, el 324 i Catalunya Informació.

"Aquest ens costós que costa gairebé sis milions d'euros, dels quals 700.000 són per a les nòmines dels alts càrrecs, és un òrgan polititzat per controlar els mitjans", ha criticat Garriga, que ha afegit que té el mandat caducat i que no compleix la seva principal funció de "garantir la pluralitat política a Catalunya".

Garriga ha posat la seva formació d'exemple, la qual, segons ha dit, és discriminada juntament amb els seus 200.000 votants cada dia pels mitjans de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). 

Així doncs, Garriga ha reivindicat el tancament del CAC però ha reconegut que tenen una força limitada a la Cambra catalana i, per aquest motiu, han presentat la queixa. Segons ha aclarit, la discriminació també la pateixen el conjunt dels catalans que "tenen dret a una informació verídica i objectiva".

Altres propostes

Per altra banda, Garriga ha anunciat una altra proposat de resolució en suport a Xavier Rius, director d'e-notícies, al qual el Govern li va retirar l'acreditació per assistir a les rodes de premsa que fa l'Executiu cada dimarts. "És un periodista censurat per exercir la seva professió, agradi o no. Hem demanat que es doni suport als periodistes i a la llibertat d'informació, que està sent greument amenaçada a Catalunya", ha reivindicat.

En el marc de la seva campanya 'Barris segurs', Garriga ha denunciat un augment de la criminalitat esmentant diversos casos de violacions, agressions, atracaments i apunyalaments i ha fet un seguit de propostes: "Promoure el respecte a l'autoritat i la policia, més càmeres als carrers, sobretot en aquells més foscos i abandonats i on hi hagi oci nocturn, redoblar efectius de la policia i endurir el Codi Penal per delictes de sang, agressions i violacions comesos per reincidents".

Per últim, el portaveu de Vox ha blasmat el conseller d'Educació, Josep González Cambray, al qual ha acusat de crear un mecanisme inquisidor per perseguir els professors que fan servir el castellà a les aules. "Ens vam quedar curts dient-li lliberticida, també és un inquisidor", ha etzibat.

 

Imatge principal: Forcadell, en una conferència en el marc del Fòrum de la Comunicació del Consell de l'Audiovisual de Catalunya celebrada el 2016 / Foto: ACN