El líder de Vox a Catalunya, Ignacio Garriga, ha aprofitat la seva reunió amb la presidenta del Parlament, Laura Borràs, per amenaçar-la de portar-la als tribunals a ella i la resta de "responsables" independentistes "amb noms i cognoms".

"Coneixem bé la senyora Borràs. És una separatista radical que no té cap problema per saltar-se la llei. Dins de la cordialitat de la reunió li he fet una advertència: Vox s'erigirà com a defensor de la llei. No només presentarem recursos, sinó que acudirem als tribunals amb els noms i els cognoms dels responsables", ha advertit en la roda de premsa posterior a la reunió amb la presidenta de la cambra.

 

Garriga també ha fet saber a Borràs el malestar que han causat en la formació d'extrema dreta les seves primeres accions com a segona autoritat del país. L'ha acusat de "trencar el principi de neutralitat" amb el discurs de proclamació, el qual ha titllat de "sectari", "partidista", i promotor de "l'odi". També ha criticat que hagi anat a veure els presos polítics. Per aquest motiu, el líder ultradretà li ha preguntat si "vetllarà per l'interès general de tots els catalans al Parlament".

ignacio garriga vox parlament - acn

Ignacio Garriga després de reunir-se amb Borràs / Foto: ACN

Per altra banda, Garriga ha demanat a Borràs posar fi al cordó sanitari contra la seva formació i que va ser pactat pel PSC, ERC, JxCat, la CUP i En Comú Podem. "No és un cordó contra Vox, és un cordó contra més de 200.000 catalans, compatriotes seus, que estan farts de l'odi i la divisió del procés", ha lamentat.

Aquest cordó va ser el que va deixar la que és la quarta força política del Parlament sense representació a la Mesa. Garriga ha intentat convèncer la presidenta que la línia que ha de seguir és la d'avui, "rebent-nos i reconeixent-nos, com no podria ser d'una altra manera, com la quarta força política que som i la primera nacional".

Ni Illa ni Aragonès

Garriga també ha confirmat que el seu partit no donarà suport ni al presidenciable socialista, Salvador Illa, ni al republicà, Pere Aragonès. "Els dos comparteixen el projecte que ha portat Catalunya al límit de la guerra civil", ha apuntat.

El líder ultradretà ha assegurat que la seva formació defensarà la llei, es farà escoltar i no abandonarà cap sessió "com fan altres", en clara referència a Ciutadans. "Perquè això és el que vol el separatisme, que l'oposició es rendeixi i marxi", ha reflexionat.