Vox ha regalat als nens del CEIP Virgen de Guadalupe (Múrcia) una bossa del Mario Bros que dins hi havia una bufanda d'Espanya i un rosari. I a les nenes, un moneder en forma de llavi, diademes i objectes de color únicament rosa. Guadalupe de Maciascoque és una pedania murciana de poc més de 7.200 habitants governada per un alcalde d'ultradreta, José Arias, amb el suport del PP. I per subratllar el ressò que ha tingut la seva iniciativa ja ha anunciat que cada any, si continua al capdavant del municipi, regalarà als alumnes allò que li agrada més a ell.

L'oposició, encapçalada pel PSOE ha denunciat un acte titllat de masclista i on introdueix la religió catòlica a menors d'edat en un estat aconfessional. A més, els regals es compren amb els impostos púbñics de la ciutadania. El Grup Municipal Socialista ha demanat explicacions sobre què ha motivat que el pedani de Guadalupe hagi decidit regalar obsequis, “amb clar biaix ideològic i sexista”, als nens i nenes de la localitat amb motiu del Nadal.

4.000 euros de despesa pública

L'import dels regals ascendeix al voltant de 4.000 euros. Però també han marcat perfil ultra en la manera d'entregar els regals. Si entrem en el detall dels regals, Vox ha decidit discriminar per sexe a l'hora de regalar, amb bosses que incloïen diademes, anells, un despertador de princeses o una butxaca amb forma de llavis per a les nenes; i una màscara d'Star Wars o un despertador per als nens. L'oposició considera que és l'expressió del "retorn a l'Espanya rància". l  la resposta de Vox, la mateixa: "Estem orgullosos de la nostra bandera i les nostres tradicions" diu Arias i afegeix que "el PSOE felicita el solstici d'hivern i VOX com la immensa majoria d'espanyols el Nadal” conclou.

A Múrcia, Vox és un dels llocs on més actiu està. Un dels darrers discursos de Santiago Abascal va ser precisament a la capital d'aquesta comunitat autònoma. Darrerament, Vox ha interposat un recurs contenciós administratiu contra l'ús del certificat Covid a la Regió de Múrcia, perquè considera que vulnera drets fonamentals i llibertats públiques, cosa que és "inadmissible al nostre Estat democràtic i de Dret".. El vicesecretari de l'organització regional, Rubén Martínez Alpañez i el vicesecretari jurídic, José Garre, van celebrar aquest dilluns una roda de premsa a la seu del partit a Múrcia per informar de la seva iniciativa.

 

Fotografia de portada: imatge de recurs d'un rosari