Vox es querella contra Zapatero per “col·laboració amb organització terrorista”. Així ho ha anunciat aquest dijous al matí el líder del partit, Santiago Abascal, després de registrar la querella criminal a l'Audiència Nacional. Es basen en les suposades actes d'ETA segons les quals l'expresident espanyol hauria informat la banda terrorista d'operacions policials en negociacions amb el grup. Els ultres han fet l'anunci al Congrés dels Diputats, on aquest mateix dijous plantaran l'acte d'homenatge a les víctimes del terrorisme que consideren un "blanqueig d'ETA".

Acompanyat de la cúpula del partit d’extrema dreta, Santiago Abascal ha anunciat la querella criminal per “col·laboració amb organització terrorista, revelació de secrets i omissió del deure de perseguir delictes”. Ho han fet per “contribuir que es faci justícia”. Segons ha denunciat, “va alertar d’operacions en potència en territori francès i això va conduir a atemptats”. Ha descrit l’expresident socialista com a “advocat defensor d’Otegi i Junqueras”.

Per altra banda, el dirigent ultra també ha anunciat que no assistiran a l’acte que cada 27 de juny se celebra per homenatjar les víctimes del terrorisme, perquè el consideren una “coartada per al blanqueig d’ETA”. En aquest sentit, ha denunciat la presència dels diputats de Bildu en aquest esdeveniment, que tindrà lloc al migdia a l’hemicicle del Congrés dels Diputats.