Vox ha presentat aquest dimarts una querella als Jutjats d'Instrucció de Madrid contra el secretari d'Organització de Podemos, Pablo Echenique, per delictes de calúmnies, injúries continuades i odi després d'acusar-los de ser "còmplices dels violadors i els assassins".

A més, la formació dirigida per Santiago Abascal presentarà pròximament una altra querella en el Tribunal Superior de Justícia d'Andalusia contra la secretària general de Podemos en aquesta Comunitat, Teresa Rodríguez, pels mateixos delictes per expressar-se en termes similars als empleats per Echenique.

Ambdós dirigents de Podemos van assegurar la passada setmana que Vox era còmplice de "violadors i assassins" per la seva actitud contrària a les mesures per lluitar contra la violència de gènere.

"Criminalització" dels seus votants

"Des de Vox no permetrem que els nostres votants i afiliats siguin criminalitzats per criticar lleis que han estat manifestament ineficaces per resoldre la violència davant els col·lectius més febles de la societat", ha afirmat el vicesecretari Jurídico de Vox, Pedro Fernández.

En concret, Echenique va criticar que PP i Ciutadans estiguessin negociant el govern d'Andalusia "amb els còmplices dels violadors i els assassins", en referència Vox, i Rodríguez els va definir com un "partit franquista i masclista, que no vol que es lluiti contra la violència contra les dones i que per tant és còmplice dels feminicidis".

En les seves querelles, Vox els acusa de delictes de calúmnies, tipificat a l'article 205 del Codi Penal; d'injúries, tipificat a l'article 208 que a més tindria l'agreujant de ser continuat; i d'un delicte d'odi, que està recollit a l'article 510 del mateix codi, segons assenyalen en un comunicat.