La militant de VOX Rocío Monasterio s'ha colat aquest divendres a la conferència protagonitzada pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en un hotel de Madrid i ha interromput breument l'acte per lliurar al conferenciant un exemplar del Codi Penal i unes manilles per denunciar, a parer seu, l'incompliment de la llei per part de l'Executiu català. Monasterio, que ha esperat que Puigdemont acabés el seu discurs inicial i abans que la premsa pogués formular-li preguntes, s'ha acostat a la taula presidencial de l'acte al crit de "Sense llei no hi ha democràcia". La militant de Vox ha entrat a la conferència utilitzant l'acreditació de Santiago Abascal, president de la formació ultradretana.   

Després de pronunciar aquesta frase tres vegades amb els braços enlaire i mostrant unes manilles i el Codi Penal ha deixat els dos objectes sobre la taula davant Puigdemont i ha abandonat la sala. La militant de VOX ha estat identificada pels organitzadors de l'acte, es va presentar a les eleccions municipals de l'any passat com a número dos de VOX a l'Ajuntament de Madrid.

Els organitzadors de l'acte han demanat disculpes per l'incident al president, que ha tret importància als fets. El moment ha estat captat per les càmeres de televisió, com la de RTVE.