El ministeri d'Educació encapçalat per Isabel Celaá ha presentat un contenciós administratiu contra el pin parental implementat als centres educatius de Múrcia des de l'inici d'aquest curs escolar. El govern espanyol demana al Tribunal Superior de Justícia la seva suspesió cautelar. El recurs arriba després que el govern del Partit Popular fes cas omís al requeriment que el Ministeri havia presentat el passat 17 de gener a la Conselleria d'Educació i Cultura d'aquesta comunitat autònoma

El polèmic pin dona carta blanca als pares per vetar aquelles activitats que considerin no apropiades pels seus fills i posen l'èmfasi en aquelles de caràcter educatiu sexual. Tot i que la mesura s'ha estès a qualsevol activitat extra de totes les assignatures que es poden donar en un centre, fins i tot admetre o no la lectura d'un conte. Des del govern popular avisen: "No hem escoltat el requeriment perquè ho digui el govern que no creu amb el que nosaltres creiem, com és la llibertat dels pares i les mares". El president de Múrcia, Fernando López Miras només retirarà aquest pin si ho requereixen les instàncies judicials.

La ministra Celaá considera "sorprenent" que no es qüestioni "la vulneració del dret a l'educació" que suposa aquest nou sistema i afegeix: "El Partit Popular porta 25 anys governant a Múrcia i no han declarat mai que hi hagi adoctrinament. És més, el seu president diu que no hi ha cap problema. Així doncs, per què s'ho inventa?". Cal recordar que els primers en proposar aquest famós pin va ser el partit d'ultradreta Vox juntament amb l'organització Hazte oír.