Nova York no estima Vox. El partit d'extrema d'extrema dreta ha acabat renunciant a celebrar un acte de partit a la ciutat que mai no dorm després d'intentar-ho en dos indrets diferents. Així ho ha anunciat el mateix president de la formació, Santiago Abascal, que es troba a Estats Units en el marc d'una ronda de contactes amb diferents polítics americans.

"Davant de les greus amenaces rebudes per grups de l'esquerra radical i per protegir la integritat dels afiliats i simpatitzants de VOX, l'acte de NY s'ha suspès", han escrit diferents comptes de Twitter del partit ultra.

El cert, però, és que el motiu pel qual s'ha anul·lat l'acte no és gens clar. En un primer moment, l'acte l'havia d'acollir el Centre Espanyol de Queens, però posteriorment va ser cancel·lat pel mateix centre al·legant que el recinte és "apolític", tot i que anys enrere havia acollit actes del PP, el PSOE i el BNG.

La decisió del centre va ser anunciada per l'historiador Simon Doubleday, soci del Centre i que dies abans havia amenaçat en donar-se de baixa si finalment s'acabava celebrant l'acte. "Un cop vam descobrir la intenció del míting hem cancel·lat l'acte ja que no acollim esdeveniments polítics d'acord amb el nostre reglament que és completament apolític", va anunciar el recinte en conèixer la participació del mateix Abascal o del portaveu al Congrés, Iván Espinosa de los Monteros.

El nou local que havia d'acollir l'acte, el 3WestClub, un hotel situat al mig de Manhattan a pocs carrers de Central Park, ha anunciat en un tuit la cancel·lació de l'acte sense donar cap més explicació. El més curiós és que el tuit de l'hotel és un retuit d'un grup antifeixista de Nova York alertant sobre la nova localització de l'acte del partit espanyolista.

"L'acte de Vox d'aquest vespre ha estat cancel·lat. No truqueu el 3 West club. No veniu al 3 West Club si no voleu haver de donar mitja volta", s'han excusat des de l'hotel novaiorquès.

Malgrat l'existència de missatges de diversos grups antifeixistes de Nova York alertant sobre l'acte, en cap hi ha les amenaces que el mateix Abascal ha qualificat de "greus" i que posarien en perill la "integritat" de simpatitzants i afiliats del partit. Per aquest motiu, la xarxa no ha trigat en burlar-se de la situació...

I sembla que s'ha quedat a gust.