El suport de Vox a Feijóo en una possible investidura no està garantit. Des de la formació d'extrema dreta manifesten incertesa sobre el seu suport a la investidura d'Alberto Núñez Feijóo, el líder del Partit Popular (PP), després d'una entesa fallida entre ambdues formacions la setmana passada en relació amb la formació de la Comissió del Congrés. Aquest dilluns el secretari general del partit, Ignacio Garriga, ha instat Feijóo a donar "explicacions públiques i urgents" sobre la seva suposada "deriva". Garriga ha demanat expressament que Feijóo "aclareixi" si hi havia un acord amb el Partit Nacionalista Basc (PNB) per a excloure'ls de la formació de la Mesa, i si té la intenció de seguir el "via de cooperació" vist a València o d'optar per un "blocatge" similar al de Múrcia. Garriga ha remarcat que aquestes qüestions cal abordar-les abans de la reunió programada entre Santiago Abascal, líder de Vox, i el Rei Felip VI en el marc de la ronda de contactes per la investidura.

Durant una interacció amb els mitjans al Parlament, Ignacio Garriga ha recordat com van oferir els seus vots a Feijóo amb l'objectiu de formar un "govern alternatiu a Pedro Sánchez". Tanmateix, ha expressat la seva "perplexitat" pels esdeveniments que es van desencadenar durant la formació de la Comissió del Congrés el dijous passat, la qual cosa va resultar en l'exclusió de Vox. Així doncs, el líder d'extrema dreta ha qüestionat si el PP estava donant suport a un "cordó sanitari" i si tenia un acord amb el PNB per a excloure'ls, o si pretenia "seguir el camí valencià amb acords raonables".

Dins d'aquest context, Vox ha instat el Partit Popular a "aclarir" la seva estratègia abans de la reunió de Santiago Abascal amb el Rei Felip VI programada per dimarts. Segons la postura del Partit Popular, el Secretari General ha advertit que Abascal comunicarà una cosa o una altra al Rei.

Polèmica al voltant de la Visita de Puigdemont

Quan se li ha preguntat sobre la visita de Carles Puigdemont al Monestir de Sant Miquel de Cuixà a la Catalunya Nord, el líder de Vox ha afirmat que hauria de ser considerat "necessari" que les autoritats franceses l'arrestessin. Ignacio Garriga ha declarat: "No podem normalitzar que un fugitiu de la justícia vagi lliurement per la Unió Europea, rient-se de l'estat de dret de la nostra nació i fent insinuacions repetides sobre la possibilitat d'un altre cop d'estat". Puigdemont ha assistit a la trobada de presidents a Prada en l'acte d'homenatge a Pau Casals a la Universitat Catalana d'Estiu (UCE), on també hi ha participat Jordi Pujol, José Montilla, Quim Torra i Pere Aragonès. El president a l'exili ha destacat la feina feta per Pau Casals per defensar la llengua Catalana, com també ha destacat el president Jordi Pujol.