Les similituds entre el discurs de Luis Rubiales a l’Assemblea de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) divendres passat i els plantejaments polítics de Vox saltaven a la vista. Després de dies d’amagar el cap sota l’ala en què s’havien limitat a definir com a “grolleria” el petó sense consentiment de Rubiales a la jugadora Jennifer Hermoso, la formació d’ultradreta ha fixat posició respecte la polèmica que està sacsejant el futbol espanyol. En una comunicat emès aquest dimecres, Vox ha denunciat la “cacera política i mediàtica” contra el president suspès de la RFEF, l’ha barrejada amb la Llei del només sí és sí i l’excarceració d’agressors sexuals, i ha criticat el “fals feminisme”, fent servir el mateix concepte que Rubiales.

En un fil a la xarxa X, abans Twitter, Vox hi veu una conxorxa del govern central i “les seves terminals mediàtiques” per tombar Rubiales amb l’objectiu “d’ocultar els grans problemes” que té Espanya. “Amb sentit comú es pot distingir el que és una grolleria o mala educació del que és un delicte”, afirmen els ultres en un intent de rebaixar el petó forçat de Rubiales a Hermoso. En la línia del discurs reaccionari de Rubiales per atrinxerar-se al càrrec i fent servir la mateixa terminologia, els de Santiago Abascal també critiquen “la hipocresia del fals feminisme” i, així com va fer Alberto Núñez Feijóo, tornen a recordar el cas ocorregut a Dos Hermanas (Sevilla), a partir del qual un agressor sexual beneficiat per la llei del sí és sí va intentar violar una dona.

Lluny de demanar la dimissió de Rubiales, Vox reclama la “dimissió en bloc” del govern de Pedro Sánchez “per haver alliberat centenars de depredadors sexuals”, al marge d’”exigir les penes màximes als agressors”. Al seu entendre, el “fals feminisme” només serveix per “dividir” i “enfrontar”.  En l’últim punt de l’argumentació, tot i salvar el coll del president suspès de la Federació, l’extrema dreta sí que denuncia “el comportament groller” de Rubiales que, segons el seu punt de vista, “és incompatible amb la presidència de la Reial Federació”. “És un lloc que exigeix una altura que evidentment el senyor Rubiales no ha tingut”, acaba el text.

Vox, com la mare de Rubiales

El discurs de Vox és gairebé idèntic al de la mare de Rubiales, que aquest dimecres s’enfronta al segon dia de vaga de fam per protestar contra “la cacera” del seu fill. Tancada a la parròquia de la Divina Pastora a Motril, Ángeles Béjar ha explicat: “No m’importa morir per la justícia. El meu fill és una persona decent i no és just el que li estan fent”. En conclusió, Vox està alineat al màxim amb la família de Rubiales i la seva posició.