Fa just una setmana es feia públic que la Comissió Europea està amoïnada pel percentatge de població jove que votarà a les pròximes eleccions europees, que tindran lloc entre el 6 i el 9 de juny d'enguany. El vicepresident per a la promoció de l'estil de vida europeu de la Comissió, Margaritis Schinas, va confiar en la col·laboració de diverses personalitats per a impulsar aquest vot, entre les quals va esmentar la cantant Taylor Swift, que precisament té un concert l'11 de maig a París. A Vox no l'ha convençut aquesta iniciativa, i el cap del partit al Parlament Europeu, Jorge Buxadé, ha preguntat formalment a Brussel·les quina serà la quantitat que estan disposats a pagar per contractar "cantants milionaris", com Swift o Rosalía, perquè promoguin el vot amb la seva fama.  

Vox carrega contra Rosalía 

Buxadé pregunta a la Comissió quines mesures adoptarà perquè durant la promoció del vot jove, aquests artistes no tinguin un biaix ideològic, menteixin o els manipulin, amb interessos personals o de marca. Amb tot, a la formació d'extrema dreta li molesta especialment que la Comissió Europea pugui contractar Rosalía, ja que la cantant de Sant Esteve Sesrovires va mostrar la seva animadversió contra Vox el 2019. A través d'unes piulades, la cantant va deixar clara la seva posició totalment contrària al partit de Santiago Abascal. En una de les seves publicacions, l'endemà de les eleccions espanyoles del 10-N, Rosalía va piular "Fuck Vox". Una publicació que en el seu moment ja va rebre les crítiques de Vox, que li van contestar "només els milionaris, amb avions privats com tu, poden permetre's el luxe de no tenir pàtria". 

Pel que fa a Taylor Swift, Vox critica que la cantant és nord-americana i, per tant, no forma part de cap país membre de la Unió Europea. A més a més, Buxadé ha exigit explicacions a Brussel·les i que detallin la despesa pública que han fet, o que tenen pressupostada, per tal de contractar aquests artistes famosos i,en concret, saber si ja s'ha efectuat algun pagament i, en cas afirmatiu, conèixer-ne l'import.