Vox ha iniciat aquest dissabte a Barcelona una campanya de recollida de firmes contra la llei d'amnistia, segons ha anunciat el portaveu de la formació al Parlament, Joan Garriga, en declaracions a la premsa. Garriga ha explicat que ja s'han instal·lat 35 punts a la demarcació de Barcelona per recollir el suport de persones contràries a aquesta llei i també han obert una pàgina web "per parar el cop d'estat". L'objectiu, segons ha apuntat, és "visualitzar que hi ha una gran massa social de la població espanyola que està en contra de l'amnistia".

🔴 Manifestacions contra l'amnistia a Madrid, avui, DIRECTE | Última hora de les protestes a Ferraz
 

Garriga ha insistit que aquesta llei suposa "arruïnar la separació de poders, que és la base de la democràcia, fent una invasió total al poder judicial". En aquesta línia, ha assegurat que el PSOE "està competint a colpisme amb ERC", qualificant als socialistes i als republicans de formacions que perjudiquen la societat catalana amb la seva política. "El Partit Socialista de Catalunya ha canviat de nom i ara és el Partit Separatista de Catalunya, que ha traït els catalans", ha subratllat el líder de Vox. Alhora, ha recordat que el partit d'extrema dreta es querellarà contra el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i els membres de la Mesa del Congrés quan tramitin la llei.

La recollida de firmes de Vox

A través de les xarxes socials, Vox s'ha fet ressò de la campanya de recollida de firmes activada, difonent imatges de les carpes instal·lades arreu de Barcelona. "El nivell d'empipament de la societat espanyola pel cop de Sánchez és enorme. Aquest matí moltes persones s'han acostat a signar contra l'amnistia en una de les taules que hem instal·lat a la província de Barcelona. Continuem parant el cop", han escrit a X.

D'altra banda, Vox també ha obert un front al Senat contra ERC i Junts després de registrar dimecres una moció a la cambra alta per demanar la il·legalització dels partits independentistes pel suport als CDR i Tsunami Democràtic. El text reclama que s’il·legalitzi Junts i ERC "per entendre que amb la seva activitat han vulnerat els principis democràtics en haver incorregut de forma greu en alguns dels supòsits contemplats en l’article 9 de la Llei de Partits".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic