Vox ha estat l'únic partit del Parlament que ha votat en contra d'una proposta de resolució que ha declarat Catalunya com a zona de llibertat per a les persones LGBTIQ. La proposta, impulsada pel PSC, ERC, Junts, la CUP, els comuns i Ciutadans, també ha rebut el suport del PP.

El text estableix que el Parlament s'adhereix a la resolució del Parlament Europeu en què es "declara la Unió Europea com una zona de llibertat per a les persones LGBTIQ", i reafirma aquesta resolució amb la "declaració de Catalunya com a zona de llibertat LGBTIQ".

La proposta també denuncia totes les formes de violència o discriminació contra les persones per raó de sexe, orientació sexual, identitat o expressió de gènere, i torna a explicitar la seva condemna a tots i cadascun dels crims lgbtiqfòbics.

També reitera "la responsabilitat de totes les administracions públiques per a la protecció dels drets de les persones LGBTIQ i l’establiment de totes les mesures i polítiques necessàries per a la garantia d’igualtat i diversitat".

Vox trenca la unanimitat

L'encarregada en defensar el 'No' de la formació d'extrema dreta a aquesta declaració ha estat la diputada Mónica Lora, que ha acusat la resta de partits de voler "imposar" una "agenda ideològica".

Precisament, Lora ha rebutjat la resolució per recollir la declaració del Parlament Europeu i ha defensat les polítiques impulsades pel govern hongarès, les quals han indignat la majoria de líders europeus. "Ataquen països membres que han protegit la pàtria potestat i els seus menors, prohibint propaganda sexual sigui del caràcter que sigui", ha afirmat.

La parlamentària ultra ha acusat tots els partits i la UE de voler "robar la infància als nostres infants", i que nens i adolescents "puguin canviar de sexe i mutilar-se els genitals irreversiblement en una fase d'immaduresa com és l'adolescència".

Davant les protestes que s'estan produint arreu de l'Estat contra l'assassinat d'un noi a Galícia, del qual la policia espanyola continua afirmant que no té indicis que sigui per motius homòfobs, Lora ha advertit que Vox emprendrà accions legals contra "injúries i calúmnies" que vinculin la formació a qualsevol delicte que s'hagi produït. La diputada de Vox també ha assegurat que "moltes d'aquestes agressions" són "promogudes" per migrants.

Les reticències de Cs i PP

Tot i que tant Ciutadans com el PP hi han votat a favor, també han posat en dubte els "motius reals" de la proposta de resolució. En aquest sentit, la diputada Anna Grau ha lamentat que es vulgui "qüestionar la democràcia espanyola" i ha recordat que Catalunya "encapçala els crims d'odi" de tot l'Estat.
 

 

Imatge principal: un manifestant protesta contra la LGBTIfòbia