El vicepresident d'Acció Política de Vox, Jorge Buxadé, ha subratllat aquest dilluns que el ministre de sanitat, Salvador Illa, hauria d'haver dimitit del seu càrrec, no ara que és candidat del PSC a les eleccions catalanes, sinó "fa mesos".

"A diferència d'altres partits, nosaltres ho tenim molt clar. El senyor Illa no hauria de ser ministre des de fa mesos i volem que deixi de ser-ho ja", ha manifestat Buxadé en roda de premsa des de la seu nacional de Vox.

De fet, ha afegit que Illa hauria d'haver abandonat el seu càrrec des de la primera setmana en què es va evidenciar que aquest govern espanyol i ell, en concret, eren "incapaços" de gestionar adequadament la crisi sanitària derivada del coronavirus.

Però el que sí que ha advertit Vox és que ha de ser el PSOE el que cobreixi tots els viatges que el ministre Illa realitzi a Catalunya per participar dels diferents actes de campanya que organitzi el PSC, i no "torni a confondre el partit, el Govern i l'Estat".

"Per descomptat que totes les despeses han d'anar a càrrec del Partit Socialista, encara que desconeixem d'on trauran els diners perquè afiliats, per descomptat, que no tenen", ha dit el també eurodiputat de Vox.

Cs demana que deixi el càrrec "ja"

Per la seva part, la líder de Cs, Inés Arrimadas, ha reclamat que Illa deixi el càrrec "ja". "No es pot ser ministre a temps parcial quan et deixi una estona la campanya", ha dit Arrimadas aquest dilluns al matí en una entrevista a Telecinco.

La presidenta de Cs ha afirmat que "la mentida i l'oportunisme no poden ser una bona carta de presentació" i ha insistit que és una "irresponsabilitat" la designació d'Illa com a candidat del PSC a les eleccions del 14-F.

Foto principal: Jorge Buxadé, vicepresident d'Acció Política de Vox / Europa Press