El partit ultra Vox ha esclatat a Múrcia. La direcció ha suspès de militància tres dels quatre diputats autonòmics d'aquesta formació a l'Assemblea murciana, perquè van despatxar quatre treballadors del grup parlamentari i van treure com a titulars dels comptes d'aquest grup diversos dirigents estatals. 

Els parlamentaris suspesos són el portaveu, Juan José Liarte; el secretari primer de l'Assemblea Regional, Francisco Carrera, i Mabel Campuzano. Ha quedat com a únic diputat de Vox l'expresident regional del partit, Pascual Salvador, que no va donar suport a les decisions dels seus companys sense consultar a Madrid.

Fonts del partit han confirmat a EFE que la direcció actua d'aquesta manera després de saber que els tres parlamentaris van acomiadar quatre treballadors i van assumir en exclusiva el control dels comptes. En aquests comptes el grup rep l'assignació del Parlament autonòmic en proporció als quatre diputats que van obtenir en les eleccions autonòmiques del maig del 2019. Solen ser una de les principals fonts d'ingressos dels partits amb representació parlamentària a la Regió de Múrcia.

Vox és essencial perquè PP i Ciutadans, que tenen 22 dels 45 escons a l'hemicicle (a un de la majoria absoluta), puguin obtenir majories en l'activitat parlamentària. El partit ultra va permetre la formació de govern de coalició entre populars i Cs i l'aprovació dels pressupostos autonòmics del 2020. 

Com que les actes són personals, Liarte, Carrera i Campuzano poden decidir, en cas que no es recondueixi el conflicte amb la direcció, passar-se al grup mixt, que està integrat actualment pels dos diputats de Podemos, o dimitir i lliurar els seus escons als números 5, 6 i 7 de la llista autonòmica.

No és la primera polèmica que afecta la formació d'Abascal a la regió murciana. Al novembre, l'executiva del partit va dimitir al·legant un "excés de feina".