La polèmica ha saltat al Consell Insular de Mallorca per la publicació d'un vídeo fake del pessebre vivent de la Misericòrdia de Mallorca en el qual se sent de fons Els segadors. Vox ha posat aquest matí de dilluns el crit al cel i ha fet un comunicat denunciant que l'himne nacional de Catalunya va sonar en “diferents ocasions” durant la representació aquest dissabte del pessebre vivent de la Misericòrdia de Mallorca, cosa que va considerar “un disbarat”Vox ha demanat explicacions al Consell de Mallorca, després de conèixer a través de les xarxes socials que es va sentir l’himne nacional de Catalunya, fet que “només es pot qualificar d'un lamentable intrusisme polític avalat per l'organització de l'acte", segons han assenyalat en una nota de premsa. El portaveu de Vox al Consell de Mallorca, Toni Gili, ha dit que des del partit no entenen "a què ve aquest disbarat" i que, per això, han reclamat explicacions a la consellera insular de Cultura i Patrimoni, Antònia Roca. Hores després, però, la mateixa Antònia Roca ha contestat que es tracta d'un vídeo fals, cosa que ha acabat d'enfurismar Vox, víctima de la seva pròpia exageració, perquè es tracta només d'un vídeo publicat pel portaveu de MÉS per Mallorca, Jaume Alzamora, a qui Vox ha acusat de "llançar falsedats".

 

 

Abans de conèixer la falsedat del vídeo, Gili havia lamentat que "aquest no és el primer incident de similars característiques esdevingut en un departament gestionat pel PP al Consell", fent referència que "algú sense identificar va penjar al balcó de la Direcció Insular de Famílies una bandera del col·lectiu trans amb una clara intencionalitat de provocació". Després de conèixer que era un fake, ha criticat "la vergonyosa actitud" del conseller de MÉS. "És fastigós que un polític que cobra cada mes un sou pagat pels mallorquins perdi el temps editant vídeos falsos", ha afegit. Així mateix, Gili ha considerat que "el que ha de fer és dedicar les hores a fer mocions en pro dels mallorquins, que per això cobra, i deixar de llançar falsedats". A més, ha criticat que Alzamora "s'ha delatat", referint-se que "el que importa a MÉS és fer xafardells i no dedicar-se a millorar el dia a dia dels mallorquins". "A mi em faria fàstic que un company de Vox es dediqués a llançar mentides", ha dit Gili.

Es dona la circumstància que el pessebre vivent de la Misericòrdia ha tornat a recuperar la tradició després d’una dècada sense celebrar-se. Organitzat pel Consell de Mallorca, va comptar amb la participació d’unes 130 persones, entre actors i ciutadans voluntaris, i una cinquantena d'animals de Natura Parc, com ovelles, gallines i porcs. Els assistents van poder fer un recorregut pels jardins de la Misericòrdia amb diferents paradetes. A l’entrada hi havia artesans venent els seus productes i una bunyolera. A continuació, matanceres, cosidores, menjar mallorquí, pescadors i molts de pastorets.