El govern de la ciutat mallorquina de Calvià canvia de color. Després de vuit anys de govern del PSOE, el PP i Vox lideraran l'Ajuntament d'una de les principals ciutats de l'illa els pròxims quatre anys. El popular Juan Antonio Amengual serà l'alcalde del municipi, mentre que la candidata del partit ultradretà, Esperanza Catalá, es convertirà en la primera tinent d'alcalde. L'acord de governabilitat que han signat PP i Vox reparteix cinc tinences d'alcaldia per als populars i tres per a Vox, que inclouen les àrees d'Igualtat, Ciutadans Estrangers i Tercera Edat, entre altres. 

Policia, Benestar Animal o Cultura, tots els departaments que liderarà Vox

En concret, Catalá encapçalarà la tinença de Policia, Protecció Civil, Calvià 2000, Joventut, Esdeveniments i Festes, Participació Ciutadana i Ciutadans Estrangers. L'ultradretà Manuel Mas serà el tercer tinent d'alcalde i liderarà les àrees de Mobilitat i Transport, Igualtat, Món Rural, Benestar Animal, Manteniment, IFOC i Cultura. La setena tinença d'alcaldia l'ocuparà Joana María Prats, que dirigirà Cementiri, Llar, Tercera Edat i Transparència.

D'altra banda, Isabel Bonet, del PP, serà la segona tinent d'alcalde i liderarà les àrees de Coordinació Municipal, Comunicació, Serveis Generals i Informàtica. La quarta, cinquena i sisena tinença les encapçalaran els populars Jaume Bujosa, Juan Thomàs i Elisa Montserrat. El primer estarà al capdavant d'Habitatge, Urbanisme, Patrimoni i Educació; el segon, d'Infraestructures, Vies i Obres, Transició Energètica, Medi Ambient i Manteniment d'Instal·lacions Esportives; i la tercera, de Turisme, Platges i Litoral, Comerç, Activitats, Organització, Innovació i Qualitat. Finalment, el també popular Javier Tascón serà el vuitè tinent d'alcalde i liderarà Economia, Contractació i Esports.

 Amengual ha assegurat que té "un gran equip de treball i un full de ruta fet per als calvianers i amb uns objectius molt clars". "Es tracta d'un projecte conjunt, en positiu, per donar resposta a la confiança que han dipositat en nosaltres". Catalá també ha assegurat tenir "moltes ganes de treballar pel benestar dels veïns i la prosperitat de Calvià". "Amb aquest pacte consolidem el que els ciutadans han demanat a les urnes, que és un canvi de govern que expulsi l'esquerra i les nefastes polítiques de les institucions", ha afegit.

PP i Vox també signen un acord a Alcúdia

Fa uns dies PP i Vox també van anunciar, juntament amb Unió, un acord de govern a Alcúdia per donar suport a la investidura de la popular Fina Linares. En aquest municipi de 20.000 habitants, el partit popular assumirà les àrees de Contractació, Urbanisme i Comunicació; Hisenda, Promoció Econòmica i Coordinació Municipal; Obres Pròpies, Festes, Cultura i Alcúdia Ràdio; i Esports, Educació i Igualtat, Serveis, Manteniment, Medi Ambient i Platges. 

La ultradreta assumirà Policia i Protecció Civil, Turisme, Patrimoni, Estadística i Informàtica. Finalment, Unió per Alcúdia gestionarà Serveis Socials, Sanitat, Mercats i Normalització Lingüística, Joventut, Participació Ciutadana i Fires.