La ultradreta de Vox persegueix la llibertat d'expressió dels independentistes i ara també dels republicans. Des de Vox Tarragona han "denunciat l'acció del govern municipal d'Altafulla". El motiu? "La col·locació de la bandera de la Segona República Espanyola que oneja al costat de l'estelada, en defecte de les banderes oficials de tots els catalans: l'espanyola i la senyera". Així ho han fet arribar des del seu perfil de twitter.

Vox Tarragona TUIT

L'escrit també s'acompanya de la fotografia on es pot veure una rotonda amb les dues banderes en qüestió.

Foto Vox Bandera Altafulla

Fotografia d'una rotonda a Altafulla / Font: @VOX_tarragona

L'obsessió de Vox contra els símbols és una de les seves característiques principals. En el darrer debat d'investidura al Parlament, la seva presidenta, Laura Borràs, va rectificar les declaracions del líder de Vox a Catalunya, Ignacio Garriga, que havia denunciat que en el debat de la primera investidura, "els líders independentistes van lluir una esvàstica" impresa en un full quan va ser el seu torn de paraula. Borràs va haver d'aclarir la confusió i la fake new generada per aquest partit: "Senyor Garriga, li faré un aclariment. Res no impedeix mostrar imatges o símbols des dels seus escons, però per la consideració inicial sobre què es va mostrar l'altre dia, no era una esvàstica sinó tot el contrari. Una imatge de Pere Català encarregada per la Generalitat catalana del 1936 i que representa una espardenya trepitjant una esvàstica, simbologia precisament de la confrontació de l'humanisme contra el feixisme".

En les manifestacions i actes de Vox celebrats a Catalunya sí s'ha vist simbologia nazi. El passat mes de desembre, en una convocatòria amb el seu líder Santiago Abascal a Barcelona, no va faltar res: cants, banderes, samarretes i tot el 'merchandising' feixista. Entre aquest, també es va veure una enorme bandera amb l'escut de la SS nazi. La Segona Divisió de la SS Das Reich va ser una de les divisions que van lluitar en el bàndol de l'Eix durant la Segona Guerra Mundial i un dels símbols més reconegut d'aquesta divisió per la por que despertava amb una gran quantitat de militars amb experiència per matar. La majoria dels soldats de la SS, al final de la guerra, van rendir-se davant els nord-americans el maig del 1945.

L'aniversari d'Abascal

Una coincidència curiosa és la celebració de de dos aniversaris oposats aquest 14 d'abril. La Segona República es va proclamar un 14 d'abril de 1931, avui fa 90 anys. I just 45 anys després naixia un partidari de l'extrema dreta que mai hagués recolzat aquest sistema polític: Santiago Abascal, en concret el 14 d'abril del 1976. El líder de Vox ha defensat de forma reiterada Felip VI i la majoria dels seus discursos els acaba amb un 'Viva España' i 'Viva el Rey'. Avui, lluny de celebrar l'efemèride republicana, s'ha felicitat a ell mateix a través d'Instagram amb el títol "45 primaveres" i una foto seva fumant un puro.