Vox ha denunciat el vicepresident del Govern en funcions de president i candidat d'ERC a la Presidència, Pere Aragonès, davant de la Junta Electoral Provincial de Barcelona per "cridar a la violència" contra la formació. Ho ha explicat el mateix candidat republicà en una entrevista de RNE, en la qual ha criticat que Vox hagi presentat aquesta denúncia acusant-lo "falsament d'incitar a la violència".

En la denúncia, consultada per Europa Press, Vox demana a la Junta que sancioni Aragonès per "incitar a actituds violentes, i amb això, podria estar cometent un delicte d'odi", a més d'un presumpte delicte contra l'honor de Vox, per titllar-lo d'un partit feixista, diu.

La demanda fa referència al míting de campanya d'aquest dissabte, en el qual Aragonès va cridar als joves a "plantar cara al feixisme, com van fer les joventuts d'ERC ara fa 80 anys al front de l'Ebre a la columna de Macià i Companys", la qual cosa Vox entén com una incitació a la violència contra el seu partit.

En aquest sentit, el president de Vox, Santiago Abascal, també ha acusat el Govern d'haver instigat les protestes que s'han succeït en els mítings de la formació d'extrema dreta durant la campanya electoral del 14-F. En declaracions a la premsa a Figueres (Alt Empordà), Abascal ha assenyalat que la Generalitat "va deixar per escrit abans de la campanya" que "calia anar a assetjar els actes públics de Vox", i ha insistit que les eleccions del 14-F no són "lliures i democràtiques" perquè s'ha atacat la seva "llibertat".

La rèplica d'Aragonès

Aquest dimarts, Aragonès ha reafirmat el seu compromís contra aquest partit: "Al feixisme se li planta cara sempre democràticament, pacíficament, i jo ho continuo fent per moltes denúncies que em posin". També ha acusat Vox de saltar-se les recomanacions de la Conselleria d'Interior de la Generalitat en els actes de campanya i de "forçar algunes de les imatges" d'incidents per utilitzar-les electoralment.

Per la seva part, la consellera de Presidència, Meritxell Budó, ha acusat Vox de muntar "provocacions" durant aquesta campanya electoral que posen en risc "no només la seva pròpia seguretat, sinó també la dels manifestants i cossos de seguretat" que vigilen els seus actes.