A dues setmanes del 8-M, el Dia Internacional de la Dona Treballadora, VOX ha revifat la seva lluita contra el feminisme i el govern de Sánchez i Iglesias. En una roda de premsa, l'eurodiputat i vicepresident de Vox, Jorge Buxadé, ha anunciat que el partit d'extrema dreta demanarà que el 8 de març es converteixi en el Dia Nacional de les Víctimes del Coronavirus.

"Fa un any el govern espanyol ja sabia que el coronavirus estava estès i no va fer res. Volia simplement mantenir la seva agenda ideològica i garantir les seves manifestacions del 8-M", ha retret Buxadé, assenyalant les reivindicacions del 8 de març del 2020 com un dels focus de la pandèmia, com ja ha fet el partit en altres ocasions.  Segons denuncia, el govern de Sánchez "va incentivar" la participació en les manifestacions feministes ignorant "la salut dels espanyols".

La petició de VOX reconvertir el 8-M

Segons ha anunciat Buxadé, els grups de VOX al Congrés, parlaments autonòmics i ajuntaments presentaran mocions per declarar el 8-M Dia Nacional de les Víctimes del Coronavirus. "Estem obligats a honrar a les víctimes i aquells qui han perdut la seva ocupació i no poden treballar", ha defensat l'eurodiputat.

 

En aquest context, ha aprofitat per tornar a denunciar el retard del Tribunal Constitucional per resoldre els recursos interposats contra els estats d'alarma i ha demanat als seus membres "que tinguin dignitat professional" i aclareixin si el govern espanyol ha actuat correctament.

La vaga del 8-M

L'anunci de VOX coincideix amb la convocatòria de la Intersindical de la vaga del 8 de març. Un any més, el sindicat creu que té "arguments més que sobrers per plantejar-nos per tercer any consecutiu i acompanyant el conjunt de mobilitzacions previstes pel moviment feminista en la convocatòria de vaga general pel 8 de març".

En un comunicat, la Intersindical puntualitza els diversos motius pels quals "la taxa de pobresa s’enfila fins el 27,9% en el cas de les dones". En la mateixa línia, el sindicat denuncia la temporalitat i parcialitat dels contractes de treball ocupats majoritàriament per dones i la bretxa salarial.