La formació d'ultradreta Vox ha sortit, un cop més, en defensa de la monarquia. L'endemà que Pedro Sánchez trenqués el protocol i fes esperar els reis d'Espanya en la desfilada del Dia de la Hispanitat, alguns diputats de la formació d'ultradreta han retardat la seva entrada al ple del Congrés dels Diputats d'aquest dijous i han interromput la compareixença del president del govern espanyol. Pedro Sánchez va arribar tard per intentar accedir a la tribuna alhora que els monarques i intentar evitar, sense èxit, la ja tradicional xiulada de cada 12-O.

La torna a la conducta de dimecres de Sánchez ha vingut aquest dijous de mà de diputats de Vox. Pedro Sánchez ha iniciat puntualment, a les nou del matí, la seva compareixença al ple del Congrés per informar de les mesures econòmiques i socials acordades pel seu executiu per posar fre a l'escalada de preus del gas i l'electricitat. Quan havien passat dos minuts des que havia començat la seva intervenció, una desena de diputats de Vox han entrat a l'hemicicle per seure als seus escons, on ja es trobaven el seu líder, Santiago Abascal, i el portaveu de la formació, Iván Espinosa de los Monteros. La presidenta del Congrés, Meritxell Batet, s'ha vist obligada a fer una crida a l'ordre i demanar silenci davant l'entrada dels diputats, mentre Pedro Sánchez ha aturat el seu discurs fins que els diputats s'han assegut als seus seients.

Gest de protesta

Amb aquesta entrada tardana, Vox ha volgut mostrar la seva protesta pel comportament del president del govern espanyol, assenyalat aquest 12-O per haver trencat el protocol i fer esperar els Reis dins del seu Rolls Royce l'arribada del cap de l'Executiu. Davant les crítiques, Pedro Sánchez va justificar el seu retard a arribar a la desfilada assegurant que ell havia complert amb l'horari marcat per l'organització de l'esdeveniment.

Nou paquet de mesures

Un cop els diputats de Vox s'han assegut als seus escons, Pedro Sánchez ha continuat amb la seva intervenció. El cap de l'executiu espanyol ha anunciat que el Consell de Ministres aprovarà dimarts que ve un nou paquet de mesures de 3.000 milions d'euros que permetrà reduir la factura energètica que paguen el 40% de les llars. Entre altres mesures, hi haurà la creació d'una nova tarifa regulada (TUR) per a les comunitats de veïns amb calderes centralitzades de gas natural fins a finals del 2023 que reduirà a la meitat la factura d'1,7 milions de llars. També es reforçarà el bo social elèctric per a 1,3 milions de llars que disposen de bo elèctric mitjançant un increment del descompte del 65% i el 80% per a les famílies vulnerables i amb vulnerabilitat seriosa, respectivament. Igualment, s'eleva un 15% la quantitat d'energia amb dret a descompte.