Ni Revuelta, l'organització juvenil que ha impulsat bona part de les protestes a la seu del PSOE, ni Vox havien reconegut la seva relació. Malgrat el silenci, les sospites que les dues organitzacions estan relacionades anaven creixent, fins que ara, es confirma. Segons informa El Español, les factures dels donatius a Revuelta demostra que darrere de l'entitat es troba el partit d'extrema dreta de Santiago Abascal i, per extensió, de l'activitat d'aquesta. Si bé Revuelta ha sostingut públicament que són una entitat deslligada de partits polítics, amb relació als donatius no ho han amagat massa bé, ja que les factures per les donacions realitzades a l'organització juvenil són enviades de l'adreça de correu compras@voxespana.es. El formulari per realitzar aquestes donacions no facilita la denominació social de qui emet la factura ni el CIF de cap persona jurídica; tot i això, el correu des del que s'envia deixa clara la relació entre tots dos. 

Així doncs, la formació d'extrema dreta Vox gestiona les quotes d'inscripció, les donacions i les vendes de la botiga electrònica de la suposadament independent associació juvenil, la qual porta organitzant protestes a Ferraz des del 3 de novembre, incloent-hi la famosa "nit de Cap d'Any a Ferraz". Aquesta darrera va acabar amb la pellissa a un ninot de Pedro Sánchez, un acte que el PSOE ha dut davant de la justícia per injúries, amenaces i delictes d’odi. Els socialistes sostenen que aquests fets "excedeixen de la crítica política" i col·loquen el partit i Pedro Sánchez "a l’objecte de la diana d’una exaltació de conductes amb tints violents, d’odi, d’hostilitat i discriminació" que "inciten a actituds no legítimes". 

Revuelta i Vox, una falsa història d'independència

Tot i tenir un correu electrònic per les donacions tan obvi com compras@voxespana.es de cara a la galeria Revuelta ha defensat la seva independència a capa i espasa. Per exemple, en el seu tuit fixat al seu perfil de Twitter (X) es llegeix el següent: "Som un projecte que es finança de manera autònoma. No depenem ni de partits ni de fundacions". Per si no fos suficient, El Español recorda la resposta que li va donar l'organització juvenil a través de la mateixa xarxa social quan van publicar un article apuntant la seva relació amb Vox. "Hola El Español, ni cadells de Vox ni cadells del PP. No aconseguireu encasellar a un moviment juvenil que pertany a tota la joventut d'Espanya, no dels partits", van assegurar en aquell moment. Ara, aquestes paraules queden més aviat en paper mullat. 

Per la seva banda, Vox s'ha desvinculat totalment de la informació de El Español i ha afirmat que el mail amb el seu nom sense el seu coneixement. "Sense coneixement ni consentiment de VOX, una persona vinculada a Revuelta ha introduït, com a correu de referència per a la plataforma de pagaments utilitzada per l'associació juvenil, un correu corporatiu -compras@voxespana.es- en lloc del correu personal", afirmen des del partit d'extrema dreta. 

 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!