"TV3 és la responsable que es tirin pedres a membres de Vox i que hagin de portar escorta". No se li ha escapat. Ignacio Garriga ha repetit aquesta frase fins a dues vegades aquest divendres al Parlament, des d'on ha anunciat una "gran ofensiva fiscalitzadora" contra la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i la immersió lingüística a les escoles. Fent ús del seu habitual llenguatge bèl·lic, el líder de la ultra dreta a Catalunya ha avisat que "s'ha acabat la pau per als totalitaris". 

El relat de Vox és que si la gent els increpa al carrer quan es passegen pel territori no és pel seu propi discurs, sinó que la culpa és de TV3 i Catalunya Ràdio, que els "dimonitzen". Garriga assenyala els seus professionals i tertulians perquè, diu, "difamen i menteixen" sobre ells, animant les masses a agredir-los a través de "generar odi i confrontació". 

És per això que ha amenaçat amb "portar-los als tribunals" cada vegada que puguin. Alhora, ha qualificat d'intolerable que es doni cabuda a la CUP als mitjans públics catalans, un partit que creuen que "hauria d'estar il·legalitzat". De passada, ha rebut també Grande Marlaska, a qui han qualificat de "ministre criminal" pels fets de Vallecas. 

Els ultradretans, que són la quarta força al Parlament amb 11 diputats, han entrat al registre de la cambra una bateria de 200 preguntes per conèixer quantes persones estan contractades a la CCMA, quines i quant costen al conjunt dels catalans. Asseguren que el seu objectiu és "destapar l'entramat mafiós que ha construït el separatisme durant dècades a Catalunya amb impunitat total". I recorden que al programa electoral prometien tancar TV3. 

Torna el concepte d'adoctrinament

En paral·lel, Vox ha iniciat la seva pròpia croada contra la presència del català a l'escola a través d'una proposta de resolució per "garantir l’ús del castellà a tots els centres educatius". Segons denuncien, a Catalunya "s'està imposant el català i s'adoctrina els nostres fills".

A la imatge principal, els diputats de Vox a les portes del Parlament. / S. Alcàzar