Vox s'ha sortit amb la seva i ha aconseguit boicotejar el debat organitzat per l'associació Debat_org de cara al 12-M després que aquesta associació privada decidís no convidar la formació ultra en aquest acte on havien de participar la resta de formacions amb representació al Parlament. La Junta Electoral havia resolt a favor dels ultres però l'entitat havia presentat un recurs contra aquesta decisió i havia decidit tirar endavant el debat sense presència de Vox. Un grup de joves del partit ha entrat al auditori de la universitat on s'havia de celebrar el debat i han aconseguit boicotejar-lo reclamant la participació del número 3 per Barcelona, Joan Garriga, que també hi ha assistit: "Sin Garriga no hay debate", han anat cridant durant la presentació de l'acte que finalment s'ha hagut de suspendre davant els crits dels ultres. Després de vint minuts de tensió i on el debat on el representant de Cs no ha pogut ni intervenir —era el primer que ho havia de fer—, l'organització ha comunicat la seva decisió, que ha estat celebrada pels ultres que eren a la sala.  

Cada vegada que des de l'escenari algú provava d'intervenir, aquests joves l'increpaven i responien amb crits a favor de Vox. També han atacat els representants dels altres partits espanyolistes al Parlament per decidir participar del debat on no se'ls havia convocat. "Quants diputats té el PP'", ha cridat algun dels assistents, recriminant que Alejandro Fernández pogués intervenir tenint només tres representants a la cambra catalana i ells estiguessin vetats. 

"Sou uns feixistes, l'únic que voleu és acabar amb la democràcia"

Els representants de la resta de formacions no s'han quedat callats davant els crits dels ultres, que han impedit que el debat es pogués celebrar. El més reivindicatiu de tots ha estat Lluís Mijoler, número 2 dels comuns per a aquestes eleccions, que s'ha aixecat de la cadira i des del faristol ha demanat als joves de Vox que deixessin continuar amb el debat. No ha pogut acabar de fer-ho, ja que aquests han tornat a respondre a crits: "Deixa'm acabar!", els ha exigit amb indignació. "Escolteu i després parleu. El que heu de fer és si no esteu d'acord amb les decisions és impugnar-les on corresponguin. El que voleu no ho aconseguireu. Sou uns feixistes que l'únic que voleu és acabar amb la democràcia i aquí diem prou. Fora, marxeu!". La resta d'assistents que havien omplert la sala d'actes han aplaudit la intervenció de l'alcalde del Prat a crit de "fora feixistes de la universitat".  

Amb el debat ja suspès, la diputada i número 2 de la CUP, Laure Vega, també ha pres la paraula: "Jo me'n vaig d'aquest debat però em sembla una falta de respecte que Vox parli de llibertat perquè quan arribeu a governar només parleu de la llibertat dels rics, abaixeu impostos i defenseu els més rics. La vostra llibertat és la d'uns pocs i veniu aquí a embrutar una paraula preciosa com és llibertat i no sou ni estudiants. No teniu ni idea de la democràcia. El que heu aconseguit no us serveix de res. Sou uns covards", ha exclamat la cupaire. Juli Fernández, d'ERC, que s'ha quedat a l'escenari amb Mijoler després de la suspensió del debat ha intervingut també, lamentant que "una dotzena de fatxes no poden acabar amb la democràcia. Avui ha guanyat la democràcia perquè ens quedem aquí asseguts fins que ells se'n vagin. Nosaltres fins al final, aguantant".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!