L'exgeneral de la Armada Agustín Rosety, ara diputat de Vox, ha amenaçat el primer ministre de Gibraltar, Fabian Picardo, i li ha dit literalment: "Ves-te preparant". Les declaracions de l'exmilitar han reobert les tensions diplomàtiques després que fa unes setmanes el líder de Vox, Santiago Abascal, va proposar tancar la reixa perquè la Justícia escocesa no va acceptar el redactat inicial de l'euroordre contra la consellera Clara Ponsatí.

"Els insults dels enemics d'Espanya són per a nosaltres medalles per lluir al pit. No deixarem passar aquests greus insults, Picardo. Ves-te preparant", ha deixat anar l'exgeneral a la xarxa.

Picardo va comparar recentment Vox amb la Falange, i va apuntar que el llenguatge que utilitza "ja s'havia vist abans a l'Alemanya dels anys 30, o més recentment als Balcans". Va afegir que moltes persones es penediran d'haver donat el vot a un partit "que representa el tret al clatell i les cunetes dels anys 30 a Espanya".

El penyal de Gibraltar va ser cedit per Espanya a la Gran Bretanya en el tractat d'Utrecht, a canvi de la desvinculació dels britànics de la causa austriacista al segle XVIII.