Els tres eurodiputats de Vox han amenaçat de presentar-se al Parlament Europeu amb fotos del duc d'Alba a la solapa, tot i que és un personatge ofensiu a Bèlgica perquè representa la repressió sagnant dels Tercios de Flandes de Castella al segle XVI.

Vox ha indicat que els seus eurodiputats actuaran així si observen que els diputats flamencs de l'N-VA, el partit majoritari de Bèlgica, porten llaços grocs en suport dels presos polítics catalans.

Fernando Álvarez de Toledo y Pimentel, el tercer duc d'Alba, va ser enviat el 1567 als Països Baixos, llavors sota dominació espanyola, per intentar sufocar una revolta protestant. Va fer una política d'extorsió amb impostos draconians per pagar els Tercios i va practicar una repressió sanguinària amb més de 1.000 condemnats a mort. Va ser destituït l'any 1573.

El fins ara eurodiputat flamenc Mark Demesmaeker ha respost a Vox amb un gran llaç groc, i amb ironia. "El llaç groc és un símbol de solidaritat, amor i llibertat davant l'opressió, l'odi i l'imperialisme. Gràcies Vox per la presentació que feu davant Europa i el Parlament Europeu. Estic orgullós de portar el llaç groc. Salutacions des de Flandes", ha indicat.