L'historiador Fernando Paz, cap de llista al Congrés de Vox per Albacete, negacionista de l'holocaust i homòfob, ha presentat aquest dijous la seva "renúncia irrevocable" als òrgans de la formació liderada per Santiago Abascal.

"Els manipuladors no arriben a tot arreu. Que la meva intenció només és servir a Espanya allà on pugui ser més útil, i no permetré que, en una hora tan decisiva, es malgastin en la defensa de la meva persona", ha escrit Paz en un missatge al seu compte de Twitter.

En la mateixa, Paz ha publicat un fil en el qual ha justificat la seva decisió argumentant una "cacera mediàtica, inspirada per l'esquerra i avalada per altres mitjans, tots ells preocupats per l'auge imparable de VOX".

En aquesta sèrie de missatges, el fins avui cap de llista de la formació ha avisat a les persones que l'han "linxat manipulant declaracions" i atribuint-li "tota mena de barbaritats". "Hauran de respondre davant dels tribunals".

La renúncia de Paz arriba després de la publicació de la seva intervenció en l'any 2016 en un acte organitzat per la Falange en el qual atribuïa els assassinats de jueus a Europa a l'"estat caòtic, la falta d'alimentació i a l'extensió del tifus" als camps de concentració.

Les seves declaracions van provocar aquest dimecres passat la reacció de la Federació de Comunitats Jueves d'Espanya, la institució que representa oficialment els jueus espanyols, que va mostrar la seva "preocupació" davant de la decisió de Vox de presentar a Paz com a número un de la llista per Albacete.

"Fernando Paz ha qualificat de farsa els judicis de Nuremberg als jerarques nazis, ha qüestionat l'assassinat massiu de 6 milions de jueus, ha deixat clares les seves sospites que els jueus no van morir en cambres de gas sinó en mans dels habitants d'Europa de l'Est i ha negat l'origen racista de l'Holocaust", subratllava la federació en un comunicat.

Segons va afegir l'organització jueva, "a qualsevol país d'Europa on s'ha fet justícia sobre aquest traumàtic capítol de la història, és inadmissible que una persona amb aquest pensament es postuli per a un càrrec de representació pública".