Una quarta part dels votants de la CUP porta els seus fills a una escola concertada o privada. És el que apunta el darrer Estudi de Percepció de les polítiques públiques i valoració de govern, del qual també es desprèn que aproximadament un terç dels votants de la CUP té contractada una assegurança mèdica.

Aquestes dades, atorgades pel Centre d'Estudis d'Opinió, són si més no curioses, especialment si es té en compte que els polítics cupaires han estat els més combatius amb la presència de l'educació i sanitat privades a Catalunya.

Segons l'enquesta, que pretén recollir dades clau sobre les necessitats de la ciutadania, d'entre els electors cupaires que tenen fills, un 11,7% els porta a una escola o un institut privat, mentre que un 13,6% opta per dur-los a centres d'educació concertats.

Els votants de la CUP són el primer perfil de votant de l'escola privada, per sobre de Junts pel Sí (10,7%), C's (9,7%), PP (6,6%) i PSC (5,4%). Pel que fa als centres educatius de capital públic i privat, els electors cupaires queden per sota de Junts pel Sí, però altre cop per sobre dels votants de la resta de partits.

Assegurança mèdica

La proximitat del votant de la CUP cap al sector privat s'estén també a l'àmbit de la sanitat, ja que un 29,2% de les persones que van votar la CUP el 27-S comptava amb un servei contractat de salut privada. És més, un de cada quatre votants de l'esquerra alternativa (24,1%) té contractat un pla de pensions per complementar el futur subsidi de jubilació. En aquest sentit, els electors anticapitalistes superen en 3,8 punts la mitjana catalana, que se situa en el 20,4%.