La denúncia pública d'Aurora Madaula en el marc del Parlament de les Dones, celebrat en motiu del Dia per l'Eliminació de la violència en vers les dones, continua portant cua. Aquest dimarts, una vintena dels diputats de Junts al Parlament de Catalunya, el partit en té 32, ha donat suport a un escrit de queixa contra les paraules de Madaula, segons ha avançat Nació i ha confirmat ElNacional.cat. Madaula és una de les vicepresidentes de Junts i també secretaria segona de la Mesa del Parlament. El passat divendres va denunciar des del faristol de la Cambra les "violències silencioses" que havia patit per part de companys i companyes del seu mateix partit, unes acusacions que la permanent de la formació va decidir elevar al comitè de garanties.  Així s'ha traslladat aquest dimarts en una reunió de grup parlamentari, on s'ha tractat el malestar que han generat dins les files del partit les paraules de Madaula. Tant Laura Borràs, molt propera a Madaula, com el secretari general Jordi Turull, han participat de la reunió. En canvi, la vicepresidenta de la formació ha al·legat motius de salut i no ha format part de la trobada, així com tampoc ha participat de la reunió de la Mesa del Parlament. 

Les paraules de la discòrdia 

El discurs d'Aurora Madaula va ser un dels més aplaudits de l'última sessió del Parlament de les Dones. El va compartir Laura Borràs a la xarxa X, però també polítiques d'altres formacions, com Carme Forcadell, que li va agrair la seva valentia a l'hora de fer una denúncia pública com aquesta. Durant el seu parlament, la diputada es va mostrar visiblement emocionada, però en cap moment va especificar qui havia exercit aquesta "violència silenciosa" contra ella, com tampoc va assenyalar un fet concret. Això va generar incomoditat entre la resta de diputats de la formació, i fins a una vintena donen suport a un escrit de queixa per les paraules de Madaula.

Ahir dilluns, l'executiva del partit no va abordar la problemàtica i ja a la nit fonts del grup parlamentari advertien que no es podien "amagar la gravetat dels fets", en considerar que les paraules de la seva companya durant la intervenció al Parlament de les Dones havia estat un "atac massa descarnat". Per això, consideraven incomprensible que el grup parlamentari no abordés el tema. Algunes veus del partit han arribat a demanar en les últimes hores que Madaula abandoni el seu càrrec com a secretaria segona de la Mesa del Parlament, ja que per fer-ho, hauria de presentar la seva renúncia. En canvi, el partit sí que la podria fer cessar com a vicepresidenta de la formació.