No ha sortit del guió. L'excomissari José Manuel Villarejo ha responsabilitzat el CNI dels múltiples enregistraments que se li van confiscar quan va ser detingut l'any 2017, ja que ha assegurat que va aconseguir un "pacte" mitjançant el qual es "monitorava" la seva vida des de principis de l'any 2000. D'aquesta manera, s'ha espolsat les culpes i ha negat ser darrere de les gravacions.

Villarejo ha comparegut aquest dilluns enfront del tribunal de l'Audiència Nacional per respondre les preguntes de la fiscalia, que demana per ell més de cent anys de presó en el judici. L'excomissari ha seguit en la seva línia, tot defensant la labor que va exercir com a "agent d'intel·ligència" al servei de l'Estat durant anys. Uns anys en els quals sosté que li van encarregar "qüestions molt delicades" que li impedien donar-se a conèixer amb "llum i taquígrafs".

El pacte amb el CNI

En aquest context, ha explicat com l'any 1995, quan va reincorporar-se com a comissari després d'una excedència, va assolir un "pacte"  per a "tornar a estar en actiu aportant les societats per a l'ús de cobertura dels treballs d'agent d'intel·ligència". Aquest pacte tenia una única condició: no havia de percebre diners més enllà de la seva nòmina, segons el mateix Villarejo. Així mateix, ha assegurat que mai va rebre fons reservats i que la facturació de les empreses anava destinada a "reinvertir en l'estructura empresarial al servei de l'Estat".

També ha assenyalat un altre pacte al qual va arribar amb el Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) perquè es "monitorés" la seva vida. Segons la versió de l'excomissari, és quelcom similar al que va passar amb Bárbara Rey, a qui el CNI li va donar còpia dels enregistraments amb la condició que no tragués res. És així com s'ha desvinculat dels múltiples enregistraments que se li van confiscar després de la seva detenció l'any 2017 i que han esquitxat nombrosos personatges públics. De fet, Villarejo també ha indicat que el CNI també li va donar còpia d'aquest suposat monitoratge, però va resultar una "tècnica fictícia" perquè "mai" va pensar que les seves actuacions com a "agent d'intel·ligència" anaven a ser conegudes "per tots".

Contra Fernández Díaz

L'excomissari també ha negat que demanés cap informe de comptabilitat l'any 2015 perquè quedés formalment acreditada aquesta activitat empresarial perquè estava convençut "que estava treballant per al nostre país" i "demanar explicacions al president de torn" li semblava una "incoherència". Ha remarcat que l'informe el va demanar el llavors ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, alhora que ha afirmat que es va reunir amb l'exdirector de la Policia Ignació Cosidó i l'exdirector adjunt operatiu Eugenio Pino, als quals va explicar "totes les qüestions". "Vaig col·laborar absolutament", ha dit.

En conclusió, Villarejo ha assegurat que totes les acusacions en contra seva són un "muntatge" del CNI i d'Assumptes Interns. "El que no sé és com no han trobat cocaïna a casa meva", ha ironitzat.