Els antics gestors dels BPA han presentat davant del jutge quatre notes informatives en el marc de la querella per extorsió interposada a Andorra contra el comissari d'assumptes interns, altament enfrontat amb José Manuel Villarejo, Marcelino Martín Blas. En una d'aquestes notes informatives, que s'ha atribuït notarialment al mateix comissari Villarejo, es relaciona Martín Blas amb l'ocultació de dades sobre els Pujol i d'estar al darrere de la intervenció a BPA. Així ho publica el Diario.es, el que confirmaria els fets que denuncien els germans Cierco.

Villarejo afirma també en aquestes notes que Martín-Blas va lliurar 500.000 euros a l'exconseller delegat del BPA, Joan Pau Miquel, a canvi dels comptes dels Pujol, i afegeix que eren diners provinents del CNI. Miquel porta un any i mitjà a la presó preventiva per la causa contra el BPA.

A més, en la nova documentació entregada al jutge, Villarejo afirma "estar disposat a arribar fins al final, i fins i tot assumir, si de les declaracions judicials que siguin procedent es deduís, que hauria incorregut en responsabilitats penals per accions que en el seu dia va realitzar juntament amb el comissari Marcelino, sempre seguint les ordres del DAO ".

El DAO era el director adjunt de l'operatiu i membre del CNP, Eugenio Pino, que sota les suposades ordres del ministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz, va dirigir un equip (entre ells Villarejo i Martín Blas) per desprestigiar els líders del procés independentista català.

D'aquesta manera Villarejo admet que hi va haver una 'Operació Catalunya' i tracta de desmarcar-se així del seu excompany Martín Blas, amb qui està enfrontat després que aquest en demanés la seva detenció per l'escàndol del cas Pequeño Nicolás.