L'excomissari José Manuel Villarejo ha implicat "la pequeñita", en referència a l'exvicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría, en l'espionatge al líder de Podemos, Pablo Iglesias, segons ha avançat la Cadena Ser. Villarejo ho ha reconegut aquest dijous en una compareixença davant del jutge.

Tot i admetre que parla sobre rumors que va sentir, l'excomissari ha explicat el motiu pel qual s'hauria iniciat aquesta operació contra Iglesias: la intenció de vot de Podemos havia començat a pujar molt en detriment del PSOE.

La defensa de Villarejo ha negat que aquest s'hagi referit a l'exvicepresidenta, i ha afegit que ha explicat al jutge que Sáenz de Santamaría va suggerir suavitzar l'informe PISA, acrònim de Pablo Iglesias Societat Anònima, per afavorir Podemos.

Els investigadors sostenen que hi ha clars indicis que la Policia Política de l'exministre Jorge Fernández Díaz va fer utilitzar dades robades a una assessora del líder morat per boicotejar el possible pacte entre Podemos i el PSOE el 2016 danyant la imatge personal d'Iglesias.