L'excomissari José Manuel Villarejo s'ha vantat d'haver gravat al director adjunt de l'operatiu (DAO) Eugenio Pino, el número dos de la policia durant el govern de Rajoy, dient que coneixia les notes informatives sobre un suposat compte bancari del rei Joan Carles a Suïssa.

Segons explica el diari Vozpópuli, quan Eugenio Pino va assegurar en una entrevista al diari El Mundo -el 8 de febrer del 2017- que negava haver accedit a les notes informatives de Villarejo, l'excomissari va comentar al seu soci Adrián de la Joya destacant que "el problema és que jo el tinc immortalitzat dient tot el contrari, a mi m'agradaria que en seu judicial ho mantingués, perquè serà molt divertit".

Concretament, Pino va negar al periodista haver rebut les notes de Villarejo, datades al desembre de 2014, en les quals l'excomissari sostenia que el Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) hauria negociat amb els Pujol protegir-los a canvi que no revelessin la suposada implicació del rei emèrit en un compte suís de la trama Gürtel.

Els comptes del rei

En la mateixa conversa gravada, i que va ser descoberta pels agents d'Assumptes Interns de la Policia durant el registre de l'habitatge de Villarejo, l'excomissari indica que en ser interpel·lat sobre "unes notes d'Andorra sobre el rei", Eugenio Pino només va ser capaç de respondre: "Jo sóc monàrquic. Jo no les he vist. Si les hagués vist les hagués enviat immediatament al rei".

En una nova informació publicada pel diari El Mundo, s'especifica que les notes informatives de Villarejo al·ludeixen, en concret, al fet que el monarca disposava d'un compte bancari col·lectiu a Suïssa, batejada amb el nom de 'Soleado', i que era administrada pel gestor Arturo Fasana, que també portava els comptes del cap de la Gürtel, Francisco Correa.

En aquest sentit, el mateix Fasana va arribar a presumir per escrit que tenia "la sort i el privilegi de comptar amb una molt important clientela espanyola".