L'excomissari José Manuel Villarejo segueix donant detalls de les operacions més polèmiques en què va participar. Després de desvelar detalls de l'Operació Catalunya, és el torn de l'Operació Kitchen. En una entrevista a El Periódico, Villarejo ha negat que es tractés d'una operació parapolicial i ha sostingut el seu caràcter oficial: "Per què, no? Per a què. I on era, també hi havia el CNI, compte". 

Villarejo ha donat més detalls de l'Operació Kitchen i el seu grau de participació. Per exemple, exposa que el nom de l'operació va ser cosa seva. "El nom Kitchen (cuina) l'hi vaig posar jo perquè es tractava d'anar a buscar a la rebotiga documents comprometedors. Es va incursionar en un local, un petit traster que Rosalía Iglesias, l'esposa de Luis Bárcenas, feia servir per restaurar mobles, i es va obtenir material", explica. 

L'excomissari apunta que Mariano Rajoy tenia "pànic" de la informació que pogués tenir Bárcenas contra ell. Preguntat sobre si creia que podien ser la suposada gravació que l'extresorer popular hauria gravat a Gènova, Villarejo respon: "Jo crec que sí". En aquest temps, l'excomissari hauria mantingut una relació per missatge de text amb l'expresident Rajoy, però sense arribar a trucar-se. "Tenia memoritzat el telèfon personal de Rajoy. Ell no va parlar mai amb mi, però sí que m'enviava missatges", explica.

Utilitzar el pendrive 

Villarejo sosté que ell no va tenir accés als resultats de l'operació Kitchen, ja que "quan s'irromp al carrer Díaz Porlier (local dels Bárcenas) jo era fora". Tanmateix, reconeix que va parlar amb Enrique Garcia Castaño, ex cap de la Unitat Central de Suport Operatiu (UCAO, en les sigles en castellà) i li va dir: "Escolta Gordo, no siguis mamó i queda't una còpia i dona'm a mi una altra per si de cas". Garcia Castaño li hauria explicat a Francisco Martínez, ex número dos del Ministeri d'Interior, i a Eugenio Pino, excomissari i director adjunt de l'Operatiu de la Policia. Tots dos van tocar el crostó a Villarejo. 

No s'hauria fet amb aquesta còpia, però explica que quan l'any 2017 destitueixen a Garcia Castaño, Villarejo l'anima a fer servir aquesta informació. "Escolta, no tens el tema de la Kitchen, allò de Bárcenas? Treu-ho i aixafa'ls a tots", li va recomanar. Preguntat sobre si realment existeix o va existir aquest pendrive, Villarejo respon: "No ho sé, però sí que crec que n'hi ha. Perquè en un moment de feblesa emocional, l'Enrique m'ho confessa, em diu que sí".